17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η αύξηση των κρουσμάτων»

Ημερομηνία:

Με συνέντευξή του στο Mega το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε – για την αύξηση των κρουσμάτων, ότι σήμερα είναι 15 μέρες από τη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο.

Ευγενής ο σκοπός της διαδήλωσης στο Εφετείο, αλλά…

Με τη συμπλήρωση 15 ημερών από την μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο συνέδεσε ο κ. Γεωργιάδης την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι οι κύριοι Χαρδαλιάς και Κικίλιας είχαν προειδοποιήσει ότι «τέτοιου τύπου μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις ασχέτως για ποιον λόγο γίνονται, για τον ευγενή σκοπό να γίνονται, θέτουν σοβαρό κίνδυνο» για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν διαφώνησε ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για ευγενέστατο σκοπό, ωστόσο επέμεινε στο ότι ήταν «χιλιάδες κόσμου ο ένας πάνω στον άλλο, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες.»

» Επομένως ξέραμε ότι ήταν παντελώς αδύνατο 14 ημέρες μετά να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Γιατί αν δεν είχαμε θα είχαν καταργηθεί όλοι οι νόμοι αυτού του ιού. Γιατί τι είναι αυτό που θρέφει αυτόν τον ιό; Η έλλειψη αποστάσεων.»

Στη συνέχεια, μετά και από αναφορά για τους συνωστισμούς σε πλατείες, σε πάρτι και μαγαζιά με μουσική, τόνισε: «Κάθε είδους μέτρο που να μπορούσε να ληφθεί, λήφθηκε», ενώ παρατήρησε σχετικά με το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων και τη διασπορά του ιού: «Παλιά είχαμε μια διχογνωμία για τη θεία κοινωνία. Δεν είναι οι 30χρονοι που πάνε και μεταλαμβάνουν, άρα κάτι άλλο είναι».

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού από τη συγκέντρωση θα ήταν αρκετά είχε κάνει και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι: «συνάντηση τόσων ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει κρούσματα».

Μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού

«Έχουμε απαγορεύσει τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, αλλά όχι των εστιατορίων που παίζουν μουσική. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κέντρα που έχουν άδεια εστιατορίου δρουν ανεξέλεγκτα. Οι εικόνες που δείξατε δεν είναι παραβίαση των μέτρων», ήταν το σχόλιό του για το ρεπορτάζ του MEGA με τις εικόνες συγχρωτισμού σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι.

Έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατό για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

«Έχει ληφθεί κάθε είδους μέτρο που ήταν ανθρωπίνως δύνατον για να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Από την ηλικία των κρουσμάτων ξέρουμε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων φορέων είναι νέοι. Οι πλατείες, τα κέντρα διασκέδασης, τα πάρτι.»

» Η κυβέρνηση και η επιτροπή και το Υπ. Υγείας παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς πανικό. Ακόμα και το χθεσινό ρεκόρ, ακόμα κι αν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός παραμένουμε σε σχετικά καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο ή λίγο μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν 12.000 κρούσματα. Παραμένουμε σε έναν σχετικό έλεγχο».

» Είναι προφανές όμως ότι όσο μπαίνουμε στον χειμώνα, η ταχύτητα μετάδοσης του ιού μεγαλώνει άρα και η πολιτεία θα πάρει περισσότερα μέτρα. Θα ανακοινώσουμε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να επιδοτήσουμε την αγορά εξωτερικών θερμαστρών για να συνεχίσουν να λειτουργούν τους εξωτερικούς χώρους.», ανέφερε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που χτυπά τη χώρα και τα σχέδια της πολιτείας για τα προστατευτικά μέτρα» πρόσθεσε.

"google ad"

«Σήμερα το πρωί υπήρξε μια μεγάλη σύσκεψη για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», σημείωσε.

«Ακόμα και αν το 99% τηρεί τα μέτρα και το 1% είναι ανεύθυνο, φτάνει για να διαδίδεται ο ιός», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη που αναφέρθηκε στους απείθαρχους που αγνοούν τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας.

«Θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», τόνισε.

«Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία κάνει λάθος»

«Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία και όλα πάνε καλά κάνει λάθος, θα είναι μαραθώνιος. Η Τουρκία έχει κάποιους στρατηγικούς στόχους εδώ και πολλές δεκαετίες και για πρώτη φορά βλέπει σοβαρή αντίδραση και σοβαρή μεταστροφή της διεθνούς κοινότητας εναντίον της.

Αυτό της προκαλεί άγχος και φέρεται πολύ περισσότερο άγαρμπα. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, η Ελλάδα δεν πρέπει να τσιμπήσει. Επιδιώκει θερμό επεισόδιο με ευθύνη της Ελλάδας. Εύκολη τέτοια νίκη δεν πρέπει να της την δώσουμε.

Να είμαστε αποφασισμένοι κι έξυπνοι. Την Τροία δεν την πήρε ο Αχιλλέας, την πήρε ο Οδυσσέας. Να αφήσουμε τους λεονταρισμούς. Να έχουμε λίγο μυαλό επιτέλους και αν σκεφτούμε για το συμφέρον της Ελλάδας. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν πετύχει να στριμώξουν την Τουρκία πολύ. Ποτέ άλλοτε η Τουρκία δεν είχε κυβέρνησει που να της έχει φέρει τέτοια χτυπήματα», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...