15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Άλλες 22 συλλήψεις της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας την 18.07.2018, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, συνελήφθησαν ακόμα (22) άτομα ανά την επικράτεια

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (29) πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,  περισσότερα από 1.000 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, (10) γεμιστήρες πιστολιών, (4) κλείστρα – εξαρτήματα πιστολιών

Σε συνέχεια του από 18.07.2018 Δελτίο Τύπου μας που αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, συνελήφθησαν ακόμα είκοσι δύο (22) άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έρευνες σε οικίες κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν είκοσι δύο (22) άτομα τα οποία όπως προέκυψε είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 29 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής,
  • 081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 10 γεμιστήρες πιστολιών,
  • 4 κλείστρα – εξαρτήματα πιστολιών,
  • 2 πτυσσόμενες ράβδοι,
  • μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TAZER),
  • 3 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων,
  • μαχαίρια
  • βαλλίστρα και
  • πλήθος εγγράφων

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που ενεργεί την προανάκριση για συσχετισμό με την κύρια δικογραφία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...