23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Άλλοι έχουν αποσυντονιστεί, οι τεκτονικές πλάκες όχι”: Χουλιάρας κατά όσων τρομοκρατούν με τους σεισμούς στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πυρά κατά όσων κάνουν λόγο για σεισμούς 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα, μετά τις δονήσεις σε Αλβανία, Βοσνία, Ελληνικό Τόξο και Κρήτη, εξαπολύει μέσω αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Αρχικά, ο κ. Χουλιάρας τονίζει πως πρόκειται για περιοδική διέγερση και «αφορά ολόκληρη την σεισμοτεκτονική της περιοχής».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει λέγοντας πως «μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών σεισμικών πηγών». Επίσης, προέβλεψε πως ”αυτό θα δώσει και νέα τροφή για τίτλους με «διαπληκτισμούς σεισμολόγων” στα ΜΜΕ», αφήνοντας αιχμές κατά συναδέλφων του.

Λίγες ώρες αργότερα, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, καταφέρεται εναντίον όσων κάνουν λόγο για επικείμενο σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα: «Αν έχει αποσταθεροποιηθεί το μυαλό κάποιου και επιμένει δημόσια ότι θα κάνει σεισμό 7 ρίχτερ στην Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί και αυτός κάποτε θα επιβεβαιωθεί. Ο τελευταίος 7ρης ήταν στην Κεφαλονιά το 1983 και δεν σχολιάζω στα ΜΜΕ πιθανότητες με ακραία επιστημονικά σενάρια που όπως έχω δηλώσει είναι χρήσιμα για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και εκεί πρέπει να απευθύνονται. Στην εικόνα οι 7ρηδες από το 1900, πηγή USGS».

Χαρακτηριστική είναι και συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Politica 89.8 όπου ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών χρησιμοποίησε τη φράση “‘Άλλοι έχουν αποσυντονιστεί, όχι οι τεκτονικές πλάκες”, μιλώντας για φαιδρότητα που προκύπτει από τρομολαγνικές, “εκτιμήσεις” που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ώρες σε συγκεκριμένου είδους, Μέσα Ενημέρωσης και οι οποίες μιλούν, για επικείμενες δονήσεις, της τάξης των 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...