16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άραγε, τι είπε ο Παύλος Πολάκης στην εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στον Υμηττό;

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν μέσα στους ομιλητές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στον Υμηττό με θέμα “Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις”.

Κι αυτό γιατί οι θέσεις που έχει εκφράσει σχετικά πρόσφατα για το θέμα είναι, το λιγότερο, αντισυμβατικές.

Σε κείμενο που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό γίνεται επίθεση στο κίνημα ενάντια της κλιματικής αλλαγής που διοργανώνεται από “περίεργους” και τις “Γκρέτες” ενώ γίνεται αναφορά στην απάτη των ΑΠΕ

Ο συντάκτης του κειμένου προχωρά και σε επίθεση στους Δημοκρατικούς και στους “οικωλογους”, όπως τους αποκαλεί.

Σε ένα τμήμα που επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία των εταιρειών εξορύξεων σημειώνονται τα εξής:

“Οι ΑΠΕ είναι ιδιωτική αρπαχτή. Η φορολόγηση της ενέργειας (υπέρ των 1,2 και 3 παραπάνω) μειώνει την ζήτηση της ενέργειας, χωρίς όμως να αυξάνει την προσφορά ενέργειας! Η προσφορά ενέργειας αυξάνεται με γεωτρήσεις, ορυχεία ή με πυρηνικά. Ή με μείωση κατανάλωση ενέργειας από τον …γείτονα (για να περισσεύει για εμάς).”

Για να καταλήξει:

“Δεν υπάρχει “Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή”. “

Δηλαδή, υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά δεν οφείλεται στις εταιρείες εξορύξεων, ούτε στην υπερκατανάλωση, ούτε στον τρόπο που παράγουμε και χρησιμοποιούμε ενέργεια. Δεν οφείλεται στον άνθρωπο.

Ο κ. Πολάκης κοινοποίησε το κείμενο σημειώνοντας ότι είναι “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!” και ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ:

“Διαβάστε το ,γιατί στο δρόμο για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ διεύρυνσης ανασυγκρότησης μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι καταστατικό και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ,θα έχουμε να πούμε και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ πολλά ….”

Θυμηθείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

Να υπενθυμίσουμε ότι ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος με κείμενο που είχε στείλει στην εφημερίδα μας είχε εκφράσει τη συμφωνία με τη θέση του κ. Πολάκη ότι δεν υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

"google ad"

“Η γη ανήκει στο ηλιοκεντρικό σύστημα και όχι στο ανθρωποκεντρικό σύστημα. Το κλίμα της γης εξαρτάται από την συμπεριφορά του μαγνητικού πεδίου του ηλίου. “

Την ανάρτηση του κ. Πολάκη και τη σχετική είδηση σχολίασε και το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων κ. Ιωάννης Μανομενίδης:

Το βασικό συμπέρασμα από το διάγραμμα δεν αφορά τις ΑΠΕ, διότι πράγματι ακόμη οι ΑΠΕ δεν συμμετέχουν ουσιαστικά στις ενεργειακές ανάγκες. Όχι ότι δεν είναι ανθρωπογενής η κλιματική αλλαγή, διότι με την διαρκώς (κι εμφανή από το διάγραμμα) αύξηση των καταναλώσεων καυσίμων, όλες αυτές οι καταναλώσεις από τους ανθρώπους προκαλούνται, όχι από τα ζώα ή από το διάστημα. Όπως επίσης και οι αντίστροφες καταστροφές στον Αμαζόνιο και αλλού όπου περιορίζονται τα μέσα αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής.

Εάν όμως είμαστε πολιτικοί, οφείλουμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε για το πρόβλημα. Οι οικωλόγοι θεωρούμε σωστό να αντικαταστήσουμε τις “θερμαντικές” πηγές ενέργειας με τις ΑΠΕ. Τουλάχιστο εμεις έχουμε τον κώλο μας στη θέση του και σκεφτόμαστε με το μυαλό μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ