Άρθρο Κρητικού διαδηλωτή για τη Μακεδονία: “Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και Σουμπερίτες”

2 Σχόλια

Του Γιώργου Γυπαράκη *

Την Κυριακή ήμουν κι εγώ ένας από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία. Εισέπραξα κι εγώ το πως αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση το δικαίωμα του λαού στη διαμαρτυρία και συνολικά πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών. Έφαγα κι εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας, τα χημικά της “φιλολαϊκής κυβέρνησης”. Πρέπει όμως εδώ να τους συγχαρώ, γιατί τα χημικά τους ήταν αντιρατσιστικά.

Έπεφταν χωρίς διακρίσεις σε γέρους, γυναίκες και παιδιά. Τα λιγότερα έπεσαν στους περίπου τριάντα γνωστούς-άγνωστους που για άλλη μια φορά σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν τη διάλυση της συγκέντρωσης. Δεν τα κατάφεραν όμως!!!

"Sponsored links"

Η στάση όμως της κυβέρνησης με τους τόνους ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ χημικά απέναντι στην ειρηνική συγκέντρωση του λαού στην Αθήνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, με πήγε πολλά χρόνια πίσω, σε μια από τις χειρότερες στιγμές του Ελληνισμού. Στους Σουμπερίτες.

Οι Σουμπερίτες ήταν ένοπλα τάγματα με λιγοστούς, αλλά αδίστακτους Έλληνες εθελοντές με μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά και ποινικούς κρατούμενους, που πρόδωσαν την πατρίδα και υπηρέτησαν τον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Έπαιρναν εντολές από τη Βέρμαχτ και διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και τη σαδιστική συμπεριφορά τους σε βάρος αμάχων συμπατριωτών τους. Πήραν το όνομά τους από τον επικεφαλή τους επιλοχία Φριτς Σούμπερτ.

Στην Κρήτη ο χαρακτηρισμός Σουμπερίτης αποτελεί ακόμη βαριά βρισιά· δηλώνει τον υπάνθρωπο, το απόβρασμα, τον χυδαίο προδότη. Κι αυτό γιατί τα μέλη της ομάδας χρησιμοποίησαν κάθε είδος βασανιστηρίου. Έβγαζαν τα νύχια ή τα μάτια των χωρικών για να τους αναγκάσουν να προδώσουν τους αντάρτες ή χάραζαν το σώμα τους με συρμάτινες βούρτσες και μετά άλειφαν τις αιμορραγούσες πληγές με αλάτι…. ενώ σκότωσαν και εκατοντάδες πατριώτες, γυναίκες, γέρους και παιδιά.

Αν εσύ, κύριε πρωθυπουργέ, έχεις αποφασίσει σήμερα να γίνεις ο “Νέος Σούμπερτ” και οι δυνάμεις καταστολής και προπαγάνδας που ελέγχεις οι “Νέοι Σουμπερίτες” σου, καλά θα κάνεις να διδαχτείς από την ιστορία. Γιατί τόσο ο Σούμπερτ όσο και σχεδόν το σύνολο των Σουμπεριτών είχαν το ίδιο τέλος. Και η ιστορία…… πάντα επαναλαμβάνεται !!!!!!

* μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 Σχόλια

 1. Λάμπρος

  Γιώργη ξέρεις ότι δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, οι Σουμπεριτες ήταν και είναι πρόγονοι των συγκεκριμένων που κάναν τα συγκεκριμένα επεισόδια και έχουν αποτυπωθεί … αν παρόλα αυτά δεν βλέπεις ποιοι είναι πραγματικά , ελπίζω να μην το κάνεις από πολιτικό συμφέρον μια τέτοια παράφραση της ιστορίας είναι το λιγότερο προσβολή για όσους αγωνίστηκαν απέναντι τους και πέθανανε τότε …

  Δες εδώ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε η εικόνα, ούτε το site, ούτε το στυλ των “δήθεν” “ούτε ναζί ούτε κουμουνιστές”… Που μοιάζει πολύ στα απολιτικ που και εσύ ο ίδιος πολλές φορές έχεις εκφράσει… Δεν υπάρχουν δύο άκρα ούτε δύο φασισμοί, ένας είναι και εξυπηρετεί το συμφέρον των λίγων, των πλουσίων, των εκμεταλλευτών, ούτε των φτωχών ούτε των εργατών… https://omniatv.com/853444664

 2. Γιώργος Γυπαράκης

  Καταρχήν Λάμπρο μπορείς να μου εξηγήσεις τη σπόντα περί πολιτικού συμφέροντος, η οποία είναι άκρως προσβλητική. Από που προκύπτει; Αυτό είναι ορισμός της γκεμπελίστικης προπαγάνδας. Επίσης δεν είσαι Σύριζα αλλά είσαι ΚΕΕΡΦΑ, το οποίο δεν αναφέρεις.

  Εγώ έχω ξεκάθαρα δηλώσει πατριωτική αναρχία. Δε γουστάρω το σύστημα τους και επιθυμώ άμμεση δημοκρατία χωρίς κόμματα και αποκόμματα και μπουρδοιδεολογίες που σκοπό έχουν να χωρίζουν τους ανθρώπους. Θέλω τη πατρίδα μου ελεύθερη από ξένα συμφέροντα και οικονομικά συμφέροντα και δε γουστάρω το φασισμό από όπου και αν προέρχεται, γιατί ίδιος είναι ο φασισμός είτε προέρχεται από τη μια, είτε προέρχεται από την άλλη πλευρά. Και δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να μη καταδικάζει φασιστικές επιθέσεις απέναντι σε απλό κόσμο που εκφράζει την αγάπη του για τη πατρίδα του. Γιατί η βία και τα χημικά απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες (ακόμα και παιδιά) που κρατάνε τη σημαία της πατρίδας τους και τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο θα έπρεπε να είναι καταδικαστέα από όλους τους υγειά σκεπτόμενους πολίτες. Και η έλλειψη δημοκρατίας στο τόπο μας, όπου μια χούφτα ανθρωπαριων με παράνομες και χουντικές διαδικασίες αποφασίζει ενάντια στη θέληση του λαού θα έπρεπε επίσης να ήταν καταδικαστέα από όλο το δημοκρατικό κόσμο. Μόνο φασίστες τα επικροτούν και δεν τα καταδικάζουν αυτά.

  Το που ανήκαν οι Σουμπερίτες το ξέρω πολύ καλά και δεν έχω κάνει καμία παράφραση της ιστορίας στο κείμενο. Και στη δική μου οικογένεια υπήρχε θάνατος από Σουμπερίτες σε μιτάτο έξω από την Ασή Γωνιά και αργότερα αυτούς τους Σουμπερίτες τους έβρισκαν σε χαντάκια. Οι νεοσουμπερίτες όμως ιδεολογικά βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τους παλιούς. Και τόσο οι νέοσουμπερίτες όσο και οι ορίτζιναλ τρώνε σανό και δε βλέπουν ότι έχουν κοινά αφεντικά που τους χρησιμοποιούν. Και Σουμπερίτες δεν τους έλεγαν λόγω της ιδεολογικής τους ταυτότητας, αλλά λόγω της βίας και των εγκληματικών πράξεων τους. Για να αποκαλεστεί κάποιος Σουμπερίτης δεν μετράει η ιδεολογική του ταυτότητα, αλλά οι πράξεις του που τον χαρακτηρίζουν.

  Και όσο για τα επεισόδια που έγιναν ψάξε να βρεις τους ενόχους στα πληρωμένα ξένα πρακτόρια του Σόρος, στους χρυσαυγίτες και στους κρυμμένους αστυνομικούς και αναρωτήσου γιατί η αστυνομία δεν τους συνέλαβε ενώ άνετα μπορούσε. Και πες μου εμένα τι σχέση έχουν αυτοί με τους πατριώτες και γιατί υπάρχει αυτή η αγωνιώδες προσπάθεια γκεμπελίστικης προπαγάνδας και ταύτισης. Με τα σκατά οι πατριώτες δεν έχουν καμία σχέση, είτε αυτά προέρχονται εκ των δεξιών, είτε εκ των αριστερών, τόσο απλά.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις