18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Άρθρο Κρητικού διαδηλωτή για τη Μακεδονία: “Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και Σουμπερίτες”

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Γυπαράκη *

Την Κυριακή ήμουν κι εγώ ένας από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία. Εισέπραξα κι εγώ το πως αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση το δικαίωμα του λαού στη διαμαρτυρία και συνολικά πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών. Έφαγα κι εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας, τα χημικά της “φιλολαϊκής κυβέρνησης”. Πρέπει όμως εδώ να τους συγχαρώ, γιατί τα χημικά τους ήταν αντιρατσιστικά.

Έπεφταν χωρίς διακρίσεις σε γέρους, γυναίκες και παιδιά. Τα λιγότερα έπεσαν στους περίπου τριάντα γνωστούς-άγνωστους που για άλλη μια φορά σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν τη διάλυση της συγκέντρωσης. Δεν τα κατάφεραν όμως!!!

Η στάση όμως της κυβέρνησης με τους τόνους ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ χημικά απέναντι στην ειρηνική συγκέντρωση του λαού στην Αθήνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, με πήγε πολλά χρόνια πίσω, σε μια από τις χειρότερες στιγμές του Ελληνισμού. Στους Σουμπερίτες.

Οι Σουμπερίτες ήταν ένοπλα τάγματα με λιγοστούς, αλλά αδίστακτους Έλληνες εθελοντές με μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά και ποινικούς κρατούμενους, που πρόδωσαν την πατρίδα και υπηρέτησαν τον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Έπαιρναν εντολές από τη Βέρμαχτ και διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και τη σαδιστική συμπεριφορά τους σε βάρος αμάχων συμπατριωτών τους. Πήραν το όνομά τους από τον επικεφαλή τους επιλοχία Φριτς Σούμπερτ.

Στην Κρήτη ο χαρακτηρισμός Σουμπερίτης αποτελεί ακόμη βαριά βρισιά· δηλώνει τον υπάνθρωπο, το απόβρασμα, τον χυδαίο προδότη. Κι αυτό γιατί τα μέλη της ομάδας χρησιμοποίησαν κάθε είδος βασανιστηρίου. Έβγαζαν τα νύχια ή τα μάτια των χωρικών για να τους αναγκάσουν να προδώσουν τους αντάρτες ή χάραζαν το σώμα τους με συρμάτινες βούρτσες και μετά άλειφαν τις αιμορραγούσες πληγές με αλάτι…. ενώ σκότωσαν και εκατοντάδες πατριώτες, γυναίκες, γέρους και παιδιά.

Αν εσύ, κύριε πρωθυπουργέ, έχεις αποφασίσει σήμερα να γίνεις ο “Νέος Σούμπερτ” και οι δυνάμεις καταστολής και προπαγάνδας που ελέγχεις οι “Νέοι Σουμπερίτες” σου, καλά θα κάνεις να διδαχτείς από την ιστορία. Γιατί τόσο ο Σούμπερτ όσο και σχεδόν το σύνολο των Σουμπεριτών είχαν το ίδιο τέλος. Και η ιστορία…… πάντα επαναλαμβάνεται !!!!!!

* μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...