Άρθρο N. Βουρλάκη για ανακοίνωση Ένωσης Ξενοδόχων: Ποιοι είναι αυτοί που απαιτούν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους;

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Βουρλάκη *

Πριν μερικές μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων .Αφορούσε μια συνάντηση, μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ της FRAPORT,της  ένωσης ξενοδόχων και ορισμένων αεροπορικών εταιρειών με θέμα την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι παραπάνω φορείς εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου που «επιχειρούν» στην περιοχή μας ,έδειξαν τις επιδιώξεις τους για την απρόσκοπτη αύξηση της κερδοφορίας τους με κάθε τρόπο. Έτσι συμφώνησαν από κοινού  ότι χρειάζεται η  συνέχιση της τουριστικής περιόδου και κατά την διάρκεια του χειμώνα με βασική  προϋπόθεση όμως την διεύρυνση των τουριστικών περιοχών αλλά και την διεύρυνση των ωραρίων ,την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συνολικά σε όλη την περιοχή.

"Sponsored links"

Όλοι αυτοί οι πρωτεργάτες στην διαδικασία ξεπουλήματος του αεροδρομίου Χανίων και παρόλες τις διαφορές τους εμφανίζονται σήμερα χέρι χέρι να προχωρούν τις «μπίζνες» και τα κέρδη τους.

Από που αλήθεια αντλούν το «θράσος» να εγκαλούν τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων  να αλλάξει ωράρια, να απεμπολήσει στοιχειώδη δικαιώματα για τα μέλη του ,τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολουμένους  προκειμένου αυτοί να αυξήσουν τα κέρδη τους και να μας εξοντώσουν οικονομικά και βιολογικά.

Ποιοι είναι αυτοί που τους έδωσαν το δικαίωμα και απαιτούν να δεχτούμε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων  των καταστημάτων μας. Μας θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε  σαν είλωτες  επτά μέρες την εβδομάδα από τα χαράματα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα χωρίς ελεύθερο χρόνο ,μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά μας, μακριά από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες που απαιτεί η ίδια η ζωή.

Τους δηλώνουμε καθαρά και χωρίς περιστροφές ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Προσάναμμα στο βωμό των δικών τους κερδών τους  εμείς και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά μας  δεν πρόκειται να γίνουμε. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  έχει την υποχρέωση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το σημαντικό αυτό θέμα  χωρίς σκιές και υπονοούμενα. Άλλωστε έχει κατατεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του   διοικητικού συμβουλίου (8/11/2018)πρόταση από την Αγωνιστική Συνεργασία εμπόρων   και περιμένουμε να υιοθετηθεί όπως δεσμεύτηκε η πλειοψηφία .

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τα όσα  διατυπώθηκαν σαν προτάσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και από τον τρόπο που θα αντιμετωπισθούν τέτοιες ενέργειες από την νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι μικροί έμποροι ,οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μαζί με τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να απορρίψουμε τέτοιες ενέργειες που  στόχο έχουν την γιγάντωση των κερδών των μεγάλων μονάδων του τουρισμού. Με την προϋπόθεση  αφενός να φύγουμε το γρηγορότερο εμείς από τα μαγαζιά μας αλλά και οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες να περάσουν στα χέρια των μεγάλων και αφετέρου να κυριαρχήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας  με κακοπληρωμένους εργαζομένους χωρίς ζωή και  δικαιώματα. Γιατί τελικά η ανάπτυξη της  «βαριάς βιομηχανίας» που λέγεται τουρισμός δεν είναι προς όφελος όλων .

* μέλος δ.σ. Εμπορικού συλλόγου Χανίων
Β αντιπρόεδρος της ΟΕΣΚ και μέλος δ.σ. της ΕΣΕΕΕ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις