20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Άσκηση για την “απόκρουση τζιχαντιστών” παρουσία του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ημερομηνία:

Την κωδική ονομασία «Τυφώνας» έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ στην άσκηση που υλοποιεί και στην Κρήτη για την αντιμετώπιση επιθέσεων τζιχαντιστών,  όπως αυτές που καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Με αφορμή την άσκηση βρίσκεται στην Κρήτη και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ απ’ όλη την Κρήτη

Μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης αφορούν: Επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης και φανατικούς ισλαμιστές να πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία .

Στόχος της άσκησης, είναι η πρόληψη, η αντίδραση στην εξουδετέρωση των δραστών, η αξιολόγηση των ενεργειών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και η ανταπόκριση της κάθε ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας, ανάλογα με το αντικείμενό της, ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας και διάψευσης διαρροών και φημών.

cretalive.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...