Άτομα με προβλήματα όρασης αισθάνονται έναν αγώνα χάρη σε ερευνητές στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ο διαγωνισμός Galileo Masters (https://galileo-masters.eu/) πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ανοιχτός σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, μεμονωμένους ερευνητές. Έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των υπηρεσιών του ευρωπαϊκού συστήματος δορυφορικού εντοπισμού και πλοήγησης Galileo σε υπηρεσίες που προσφέρουν στην κοινωνία, το περιβάλλον, την βιομηχανία και γενικότερα στην κοινωνία.

Η Μονάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης του αναπληρωτή καθηγητή  Παναγιώτη Παρτσινέβελου, συμμετέχει ως partner στον διαγωνισμό τα τελευταία τρία χρόνια με την χρηματοδότηση και οργάνωση του Regional challenge: Greece.

Η ομάδα, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Κοκολάκη, MSc Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής και υποψήφιο διδάκτορα στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής, Καθ. Στέλιος Μερτίκας), Γεώργιο Δεληγιώργη, MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το KTH της Σουηδίας και Γεώργιο Κασσιώτη, Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατέλαβε την 1η θέση στον ελληνικό διαγωνισμό, την 1η θέση στην κατηγορία «Space for Fun» της European Global Navigation Satellite Systems Agency (GSA) και αναδείχθηκε μέσα στις 12 καλύτερες προτάσεις μεταξύ περίπου 500 προτάσεων από όλο τον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες.

"Sponsored links"

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε κατά τη διάρκεια της Space Week 2020 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διάστημα 7-11 Δεκεμβρίου 2020. Η σχετική ιστοσελίδα: https://galileo-masters.eu/winner/sports4vip-sports-for-visually-impaired-people/?fbclid=IwAR0K6cPAkC6RrjJetP8cILGy_10ZqMLWjtimKYbY5NZWC-JIZUgpB_WPnbo

Τα μέλη της ομάδας αναφέρουν πως «η ομάδα μας οραματίστηκε και σχεδίασε ένα προϊόν που θα επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης να αισθανθούν σε πραγματικό χρόνο έναν αγώνα π.χ. ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας τόσο την ακοή αλλά και την αφή τους. Η δοκιμή του πρωτότυπου από ανθρώπους με μειωμένη όραση ανέδειξε την χρησιμότητά του. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με αθλητικά σωματεία και ενώσεις τυφλών για βελτίωση και περαιτέρω εξέλιξη της υπηρεσίας.

Θερμές ευχαριστίες στο κατάστημα GET3D (https://get3d.gr/) στο Ηράκλειο Κρήτης που χορήγησε τη τρισδιάστατη εκτύπωση των πρωτότυπων  και τον Βασίλη Βιτωράκη για την βοήθεια του.»

Σημειώνεται ότι και τα τρία μέλη της ομάδας αποφοίτησαν από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις