Μ. Σκουλάκης: «Να πάψει το υπ. Υγείας να ωραιοποιεί τη κατάσταση στην υγεία»

Κανένα σχόλιο

Στα θέματα της αναπηρίας αλλά και στα μεγάλα προβλήματα του χώρου της υγείας αναφέρθηκε σήμερα ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία.

Μ Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης στην ομιλία του «το θέμα της αναπηρίας αφορά όλους τους τομείς πολιτικής και ως εκ τούτου απαιτείται ενιαίος σχεδιασμός και διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές, μετά από διάλογο με τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις». Αναφερόμενος στην έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα ΑμεΑ υπογράμμισε «το σωστό των προτάσεων της» και ευχήθηκε «να μην παραμείνει ευχολόγιο αλλά να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρονται σε αυτή» ενώ ζήτησε «να μην χρησιμοποιηθεί ως διακομματικό άλλοθι της απραξίας της Κυβέρνησης, όπως ακριβώς έχει συνέβη με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά».

"Sponsored links"

Ο κ. Σκουλάκης, εξέφρασε πάραυτα τις αμφιβολίες του για την υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στην έκθεση δεδομένου ότι «από το 2004 μέχρι το 2008 υπάρχει μία σταδιακή μείωση των κονδυλίων και για την υγεία και για την πρόνοια καθώς και μία μόνιμη υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών» ενώ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο κ. Σκουλάκης είπε:

«σας κάνω έκκληση να μην ωραιοποιείτε την κατάσταση. Πιέστε την Κυβέρνηση. Άλλως, αν δεν την πιέσετε και αρκείστε σε αυτό που λέτε συνέχεια, «ότι δεν χρειαζόμαστε λεφτά», έχετε ακεραία την ευθύνη εσείς. Να πιέσετε τον Πρωθυπουργό, να πιέσετε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών να πάρετε πρόσθετες πιστώσεις για να χρηματοδοτήσετε την υγεία, τη πρόνοια αλλά και τα κέντρα πρόληψης που στενάζουν…»

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της αξιοποίησης των χώρων του ΘΨΠ Χανίων και στη ψυχιατρική μεταρρύθμιση τονίζοντας πως δεν αποδέχεται τη λογική του Υπουργείου Υγείας που λέει πως «για να συνεχιστεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση πρέπει να αναπτυχθούν μέσω ΣΔΙΤ, μονάδες τουρισμού υγείας, για να εξοικονομηθούν χρήματα, όπως ακριβώς απάντησε το Υπουργείο για τα Χανιά» και παρότρυνε τον κ. Αβραμόπουλο «να ψάξει να βρει χρήματα» επισημαίνοντας σε αυτόν πως «είναι πρώτης προτεραιότητας οι ανάγκες αυτές.

Να πιέσετε τον Υπουργό Οικονομικών για πάρετε πρόσθετε πιστώσεις, για να μην κλείσουν οι ξενώνες, για να μην ξαναγυρίσουν οι ασθενείς στα άσυλα, για να μην εκτεθεί η χώρα μας, διότι έχουμε πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεκινήσει το «ΨΥΧΑΡΓΩΣ».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live