Μ. Σκουλάκης: Χαμένη ευκαιρία για τη χώρα το νέο χωροταξικό

Κανένα σχόλιο

«Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας προκειμένου αυτή να αποκτήσει ένα νέο χωροταξικό καταστατικό χάρτη που θα ευνοεί την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» χαρακτήρισε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, το νέο χωροταξικό σχέδιο κατά τη χθεσινή συζήτηση για την έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Όπως επισήμανε ο κ. Σκουλάκης «το χωροταξικό σχέδιο περιορίζεται σε περιγραφική παράθεση των θεμάτων, αναφέρεται μόνο σε γενικές αρχές και προθέσεις, ενώ αποφεύγει να θέσει σαφείς κατευθύνσεις για την ανάπτυξη σε τομεακό ή περιφερειακό επίπεδο».

Παράλληλα, κατηγόρησε το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για απουσία διαβούλευσης και διαλόγου με τους φορείς και τους πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το 2004 βρήκατε δώδεκα περιφερειακά αναπτυξιακά σχέδια, που είχαν αποφασιστεί ομόφωνα και ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Τα πήρατε αυτά; Δεν έπρεπε να κάνετε μία σύσκεψη ανά περιφέρεια, να πάρετε το σχέδιο αυτό, να το μελετήσετε, να ακούσετε τις απόψεις;»

"Sponsored links"

Δεν μπήκατε στο κόπο να τα αξιοποιήσετε και τα αγνοήσατε όλα, όπως αγνοήσατε και την ύπαρξη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, των αντιπροσωπευτικών επιστημονικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, που ζήτησαν να αποσυρθεί το πόρισμά σας ως απαράδεκτο. Είναι τυχαίο ότι όλα τα Επιμελητήρια πήραν αρνητική στάση; Είναι τυχαίες οι αντιδράσεις όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων;».

Αναφερόμενος στη Κρήτη και ειδικά στο Ν. Χανίων, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως δεν αντιλαμβάνεται τους πανηγυρισμούς στελεχών της ΝΔ για το χωροταξικό – τα οποία κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση και επιτυχία του Νομού Χανίων – και συμπλήρωσε ότι «αυτά τα οποία αποτυπώθηκαν στο τελικό κείμενο του χωροταξικού σχεδίου για το Νομό Χανίων ήταν ελάχιστες βελτιώσεις και δεν αποτελούν χάρη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ προς το Νομό Χανίων αλλά αυτονόητη αποκατάσταση πρόχειρων διατυπώσεων», αναφέροντας χαρακτηριστικά τη περίπτωση όπου ο ΒΟΑΚ στο τμήμα του Ν. Χανίων κατέληγε στο Κολυμπάρι και όχι στο Καστέλι όπως είναι στη πραγματικότητα!

Τέλος, όσον αφορά τα δύο μεγάλα θέματα, του λιμανιού της Σούδας και του αεροδρομίου, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «έγινε μια βελτίωση φραστική αλλά στον χάρτη δεν πέρασε η βελτίωση, του αεροδρομίου» ενώ διερωτήθηκε «μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι που κάποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του αεροδρόμιου και του λιμανιού της Σούδας γιατί χαλούν τα σχέδια τους», υπογραμμίζοντας πως «εμείς, σαν ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να τα παλεύουμε αυτά τα δύο σημαντικά θέματα για την βιώσιμη ανάπτυξη και το καλό του τόπου».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις