«Μπράβο» σου Αλέκα

Κανένα σχόλιο

Επιτέλους ένας ηγέτης κόμματος ομολόγησε: «Όποιος επιχειρηματίας μας προτείνει χρήματα εμείς, τα παίρνουμε, φτάνει να μην μας ζητήσει ανταλλάγματα. Και έλεγχο δεν δεχόμαστε. Αυτά τα λόγια βγήκανε, από το στόμα της κυρίας Παπαρήγα. Μα επιτέλους οι πολιτικοί μας ηγέτες, πότε θα πάψουν να θεωρούν ηλίθιο το λαό; Μα κυρία Παπαρήγα λειτουργείτε όλοι σας. Όλοι σας έχετε βουλιάξει ως τα μπούνια στο λάδωμα. Απλά το κόμμα σας, έχει περάσει στο λαό την αντίληψη, πως εσείς είστε αδιάφθοροι, και σπεύδετε να διαφυλάξετε αυτή την άποψη, πριν σας προλάβουν τα γεγονότα, αρνούμενοι πάντως κάθε έλεγχο στα οικονομικά του κόμματός σας.

1poa28a Έτσι λειτουργείτε όλα τα κόμματα. Όλοι οι κλέφτες του Λαού μας μοιράζουν και σ’ εσάς- τα κόμματα- ότι αναλογεί στο καθένα, ανάλογα με την δύναμη της φωνής σας. Γι’ αυτό έχετε καταπιεί όλοι την γλώσσα σας, και στην αντιπολίτευση σας, μιλάτε σαν ιεροκήρυκες. Με τον τρόπο αυτό εξοφλείτε τα χρέη σας που όταν σας τα δίνουν, δεν σας ζητούν ανταλλάγματα. Δέστε τον κύριο Υπουργό. Τον κύριο Αλογοσκούφη.

"Sponsored links"

Μας λέει πως η συνεχής ολίσθηση του δολαρίου, έναντι του Ευρώ, δυσχεραίνει τις εξαγωγές μας και μειώνει την παραγωγική μας δυναμική. Μπράβο σας κύριε Υπουργέ, Όπως τα είπατε έτσι ακριβώς είναι. Ίσως είναι η μοναδική φορά, που λέτε στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια. Μόνο που και αυτή τη φορά του λέτε την μισή. Του λέτε την μισή αλήθεια, που δικαιολογεί γιατί τα οικονομικά σας, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο λαός όταν του λέγατε πως η διολίσθηση του δολαρίου, δυσχεραίνει τις εξαγωγές μας θα περίμενε να ακούσει από το στόμα σας, ολόκληρο το σκεπτικό.

Ευτυχώς όμως, ελληνικέ Λαέ, αυτό η διολίσθηση απορροφά ένα μεγάλο μέρος – το μεγαλύτερο- από την άνοδο του πετρελαίου. Έτσι ενώ οι Λαοί που βρίσκονται έξω από το Ευρώ το αγοράζουν 140 δολάρια, εμείς το αγοράζουμε μονάχα 85 ευρώ. Αυτή κύριε Αλογοσκούφη, είναι ολόκληρη η αλήθεια, που αποσιωπείται από το Λαό. Αποσιωπείται από τους ψηφοφόρους σας. Δεν λέτε κύριε Αλογοσκούφη στο λαό, ποιοι του κλέβουν την μεγάλη διαφορά που προκύπτει από την διολίσθηση του δολαρίου. Το αποσιωπείται κύριε Αλογοσκούφη, κύριε επί της οικονομίας Υπουργέ, για τον ίδιο λόγο που το αποσιωπούν όλοι οι αρχηγοί και που μονάχα η Αλέκα αποτόλμησε να το ξεστόμισε, και που οικονομικό έλεγχο όμως, δεν δέχεται για το κόμμα της. Του Κουτρούλη ο γάμος γίνεται.

Και σε μια χώρα, με τη δικαιοσύνη τυφλή- όπως λένε και με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ο Λαός της κοιμάται μακαρίως.

Υ.Γ. Και μην το ξεχνάμε: Ποτέ τα Κόμματα και οι πολιτικοί μας δεν λαδώνονται, όταν το λάδωμα γίνεται υό όρους, μας το είπε και η Παπαρήγα. Λαδιάρηδες…

Κώστας Π. Μανιάς

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις