Μ. Σκουλάκης στη Βουλή: Στις καλένδες η ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης αναφορικά με το θέμα της κωλυσιεργίας – από πλευράς Κυβερνήσεως – της ανακατασκευής του Εθνικού Σταδίου Χανίων αλλά και της πρόσφατης απόφασης της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων, να εγκρίνει την κατασκευή δύο γηπέδων τένις στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων (ΕΣΧ), με έξοδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων (ΟΑΧ).

stadio-chania Όπως σημειώνει στην ερώτηση του κ Σκουλάκης «η συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης του ΕΑΚ προκάλεσε την αντίδραση των συλλόγων που καλλιεργούν τα αθλήματα του στίβου αλλά και του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητούσε την άμεση διακοπή των εργασιών και την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, όχι μόνο για να μη χαθεί άλλος ένας ζωτικός για τον κλασικό αθλητισμό χώρος, αλλά κυρίως για να αξιοποιηθούν οι χώροι αυτοί για βοηθητικές εγκαταστάσεις, για τον κλασικό αθλητισμό, αίτημα που εκκρεμεί για πολλά χρονιά και δεν βρίσκει τη λύση του».

"Sponsored links"

Με δεδομένο ότι:

  • το Εθνικό Στάδιο Χανίων ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
  • Η μελέτη ανακατασκευής του σταδίου συνολικού κόστους 370 εκατ. δρχ ολοκληρώθηκε, αλλά έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει, δίχως κανείς να γνωρίζει το γιατί.
  • ο προηγούμενος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός είχε δεσμευτεί από τα Χανιά, στις 10-6-2005 για την χρηματοδότηση του Σταδίου προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα που είχαν προταθεί (κατασκευή εξέδρας και ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και παρκινγκ κάτω από αυτόν) δίχως να έχει γίνει το παραμικρό έως και σήμερα.
  • σε προηγούμενη ερώτηση (29.11.2007) που είχε καταθέσει ο Χανιώτης Βουλευτής, είχε επισημάνει τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΧ, δίχως το Υπουργείο να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των έργων αλλά και για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών ανακατασκευής αυτού.

ο κ. Σκουλάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Ήταν εν γνώση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ. η απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, να εγκρίνει την κατασκευή γηπέδων τένις στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, με έξοδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων;
  2. Θα υλοποιηθεί επιτέλους το έργο της ανακατασκευής του Εθνικού Σταδίου Χανίων, ώστε να καταστεί ανάλογο της ιστορίας του κλασικού αθλητισμού της πόλης του ιστορικότερου διεθνούς μίτινγκ της χώρας, των “Βενιζελείων” και της μοναδικής προσφοράς στην πατρίδα και στη νεολαία των Χανίων; Ποιο είναι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα συνολικής ανακατασκευής του;
  3. Γιατί έχει «παγώσει» η έτοιμη μελέτη ανακατασκευής του σταδίου, συνολικού κόστους 370 εκατ. δρχ.;
  4. Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα, όπως είχε δεσμευτεί το ΥΠ.ΠΟ. στην υπ. αρ. 64/10-12-07 απάντηση του; Έχει συνδεθεί αυτή η ανακατασκευή του χλοοτάπητα με την γενικότερη ανακατασκευή του Ε.Σ.Χ ;
  5. Σε τι στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη της μελέτης για την υλοποίηση της κατασκευής νέων κερκίδων στο ΕΣΧ και ποια είναι τα πορίσματα των ερευνών της αρχαιολογίας για την υλοποίηση του έργου του υπόγειου παρκινγκ;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις