Συνάντηση Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με Χ. Φώλια

Κανένα σχόλιο

Το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Αρμενάκη συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα εμπορίου, κ. Γιώργο Βλάχο για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, στα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες εμπόρους. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

  1. folias Το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για το εμπόριο (εμπορική πολεοδομία, εμπορικά κέντρα, αδειοδοτήσεις, αλλαγή χρήσεως γης κλπ.
  2. Θέματα λειτουργίας της αγοράς (εκπτώσεις, προσφορές, προωθητικές ενέργειες, Stock και Outlet, franchising, ηλεκτρονικού εμπορίου, ανταγωνισμού κλπ.).
  3. Βελτιώσεις στον ν. 2323/1995 περί υπαιθρίου εμπορίου (παρεμπόριο, παζάρια, εμποροπανηγύρεις, λαικές αγορές, πωλήσεις επί πλοίων κλπ.), όπως ισχύει μετά την συμπλήρωσή του από τους ν. 3377/2005 και 3557/2007.
  4. Αναπτυξιακά κίνητρα για τις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις (συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, μεγαλύτερη κάλυψη από το ΤΕΜΠΜΕ, απλούστευση μεταβιβάσεων, ειδικά επιχειρηματικά πάρκα, νησιωτική πολιτική κλπ.).
  5. Ενίσχυση δομών ΕΣΕΕ (Ινστιτούτο Εμπορίου, Παρατηρητήριο Εμπορίου) και εκδηλώσεων (ημέρα ελληνικού εμπορίου, ημέρα καταναλωτή κλπ.).

Διαπιστώθηκε ότι η ακρίβεια είναι κοινός εχθρός και πλήττει σε μεγάλο βαθμό τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις αλλά η ΕΣΕΕ κατέθεσε την επιφύλαξή της για τις αυξήσεις που επιβάλλουν μονοπωλιακές ΔΕΚΟ, οι οποίες επηρεάζουν όλους τους πολίτες και συμβάλλουν στην αύξηση του πληθωρισμού.

"Sponsored links"

Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

  • Η θέσπιση διαρκούς Επιτροπής εμπορίου, υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Δ. Σκιαδά, στην οποία θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑν και εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ, όπως επίσης και κατά περίπτωση εκπρόσωποι συναρμόδιων Υπουργείων.
  • Η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των μέτρων για επιχειρήσεις που πλήττονται από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πυρκαιές κλπ.). Η εξέταση από το ΤΕΜΠΜΕ της δυνατότητας εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί καταστροφές από τους πρόσφατους σεισμούς, μέχρι ποσοστού 100% και η αύξηση της επιδότησης του επιτοκίου στο 6%.
  • Η θωράκιση του θεσμού των εκπτώσεων και η τήρηση των περιορισμών, ιδιαίτερα κατά τον μήνα που προηγείται αυτών.

Γενικότερα, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης αντιμετώπισε θετικά το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων που υπέβαλε η ΕΣΕΕ ως προς τα παραπάνω θέματα, τα οποία αποτελούν ζητήματα πρώτης γραμμής για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Το προεδρείο της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ καλή και εποικοδομητική αυτή συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης και διαλόγου, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις