ΝΑΡ: Δεν θα περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία – Να ανακληθεί τώρα η απόλυση της εργαζόμενης Α .Αλαμάνου

Κανένα σχόλιο

Σαφές μήνυμα τρομοκρατίας και προληπτικής καταστολής κάθε προσπάθειας εργατικής συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης αποτελεί η παράνομη ενέργεια της εταιρείας Αφοί Χιωτάκη Ε.Π.Ε να προχωρήσει στην απόλυση της εργαζόμενης Α.Αλαμάνου. Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Η συνάδελφος εργαζόμενη είναι πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου « «εργατοϋπαλλήλων παρασκευής τροφίμων και αρτοσκευασμάτων νομού Χανίων» και που μόλις ιδρύθηκε.

Η εταιρεία δηλαδή, εκφράζοντας με ανθρωποφάγο τρόπο τα ακόρεστα επιχειρηματικά συμφέροντα των εταιρειών του κλάδου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους εργαζόμενους: «είστε είτε μαζί μας προωθώντας τον δικό μας εργοδοτικό συνδικαλισμό είτε είστε απολυμένοι». Ούτε ο χρόνος της απόλυσης είναι τυχαίος: μια μέρα μετά την πραγματοποίηση Γ.Σ του σωματείου που προγραμμάτισε αρχαιρεσίες. Το κεφάλαιο του κλάδου δεν θέλει εργατικά συνδικάτα και τα καταστέλλει εν τη γενέσει τους!

Οι εκκλήσεις του εργατικού κέντρου φαίνονται σαν φιλική σύσταση στην πλάτη της εργοδοσίας: δεν φτάνουν να ανακόψουν τον εργοδοτικό δεσποτισμό. Χρειάζεται εργατική κινητοποίηση και δράση, έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live