ΟΧΙ άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας της εργοδοσίας

Κανένα σχόλιο

Δυο ακόμα νεκροί από εργατικό ατύχημα προστέθηκαν στον κατάλογο των δεκάδων που μετράει η εργατική τάξη από την αρχή του χρόνου στη χώρα μας. Αυτή τη φορά στην πόλη μας δυο νέοι εργαζόμενοι 22 και 23 χρονών έχασαν την ζωή τους σε οικοδομή στην περιοχή της Χαλέπας. Η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς., τα ελλιπή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, η πρόσληψη ανειδίκευτου, φτηνού προσωπικού για εξειδικευμένη εργασία που γίνονται στο βωμό του κέρδους. Οι ευθύνες της εργοδοσίας, της επιθεώρησης εργασίας των κυβερνήσεων για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι τεράστιες. Ακόμα και τα στοιχειώδη που προβλέπει η εργατική νομοθεσία παραβιάζονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία. Να παλέψουν για ασφαλή και υγιεινή εργασία. Με την πάλη τους να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση. Την κυβέρνηση να πάρει μέτρα’ για να σταματήσει η αλματώδης αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας. Χανιά 21/7/08

"Sponsored links"

Η Γραμματεία Χανίων του Π.Α.ΜΕ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις