Ο ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός και η αγωγή του κ. MIG κατά του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κανένα σχόλιο

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποτύχει. Είναι ουτοπία η λειτουργία της αγοράς χωρίς παρεμβάσεις και ρυθμίσεις. Σήμερα στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί είκοσι οκτώ εκατομμύρια άποροι οι οποίοι τρέφονται σε δημόσια συσσίτια, καθώς και πενήντα εκατομμύρια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μη μου πείτε ότι στον ανεπτυγμένο καπιταλισμό της Δύσης ο κόσμος είναι: «όμορφος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος;» Το σύστημα το οποίο ανόρθωσε μεταπολεμικά τον καπιταλισμό και εφάρμοσε το κράτος πρόνοιας στην Ευρώπη είναι η μικτή οικονομία και ο κρατικός παρεμβατισμός που βασίστηκε στις οικονομικές θεωρίες του Σερ Τζον Μέυναρντ Κέηνς, Άγγλου καθηγητή, τιμημένου με τον τίτλο του Sir από την βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Σήμερα που ακόμα και στις ΗΠΑ παρεμβαίνει η Κυβέρνηση για να σώσει το σύστημα από την κρίση, την ανεργία και την φτώχια, η εγχώρια Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή προχωρεί μη βλέποντας τις διεθνείς εξελίξεις, σαν αυτιστικό παιδί κλεισμένο στον εαυτό του, και στα οικονομικά δόγματά της.

Προβαίνει σε ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ κλπ. Σε ποια Ελλάδα; Σε μια Ελλάδα ενός εκατομμυρίου αυτοαπασχολούμενων με εκατοντάδες νησιά και ορεινές – μειονεκτικές περιοχές. Χωρίς ισχυρή παραγωγική βάση. Αυτή η πολιτική θα εντείνει την φτώχεια, την ανεργία, την χρέωση των νοικοκυριών, τις ανισότητες. Αυτή την πολιτική μάχονται τα κόμματα της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό ασκήθηκε κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα στον νεόπλουτο της MARFIN Α. Βγενόπουλο που πούλησε τις μετοχές που κατείχε στον ΟΤΕ από 19 Ε που ήταν στο ταμπλό του ΧΑΑ στα 26 ευρώ στη γερμανική κρατική εταιρεία Ντόιτσε Τέλεκομ με αποκόμιση κερδών 250 εκ. ευρώ. Ο κ. Α. Βγενόπουλος απάντησε με μήνυση και αγωγή κατά του Α. Τσίπρα. Στη Δημοκρατία όμως τα κόμματα ούτε εκφοβίζονται από τους νεογιάπις ούτε φιμώνονται. Η δουλειά τους είναι να υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα από τους άπληστους κερδοσκόπους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live