Μπαλάκι οι ευθύνες για το Βοήθεια στο Σπίτι του Ανουσάκειου και του Αγ. Σοφία, μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης

Κανένα σχόλιο

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χανίων Μανώλη Σκουλάκη για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του «Ανουσάκειου» Θεραπευτηρίου & του «Αγία Σοφία», έδωσε χθες ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Νάκος. Όπως επισημαίνεται στην απάντηση το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει τη δυνατότητα σύναψης νέων προγραμματικών συμβάσεων με τους παραπάνω φορείς (μέσω των Δήμων που εδρεύουν), λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε παροχή υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι” όσο και το ύψος των προς διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείο Εσωτερικών.

anousakeio Τέλος, αναφορικά με το αίτημα ένταξης των παραπάνω προγραμμάτων στη γενικότερη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που διατύπωσε στη Βουλή ο κ. Σκουλάκης, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με γραπτή απάντηση του Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων δηλώνει «αναρμόδιο», μια και η αρμοδιότητα του αφορά «τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και όχι από εθνικούς» αν και το Υπουργείο Εσωτερικών είχε υποδείξει ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο αυτό της Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

"Sponsored links"

Σχολιάζοντας ο κ. Σκουλάκης τα παραπάνω τόνισε: «Κατόπιν των απαντήσεων των συναρμόδιων Υπουργείων γίνεται σαφές πως η ευθύνη ένταξης των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του «Ανουσάκειου» Θεραπευτηρίου & του «Αγία Σοφία» έχει μετατραπεί σε μπαλάκι, το οποίο πασάρει το ένα Υπουργείο στο άλλο, δίχως να διαφαίνεται πρόθεση επίλυσης αυτού. Επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί ας ενημερωθούν σωστά και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις