Ανεπάρκεια Δομών και Λειτουργιών Ψυχικής Υγείας στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας, σχετικά με την ανεπάρκεια των δομών και λειτουργιών ψυχικής υγείας στην Κρήτη, η οποία θα συζητηθεί αυτή την Πέμπτη 24 Ιουλίου λίγο μετά τις 09:30 π.μ.
Συγκεκριμένα, το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

image6_2 Η τελευταία τραγωδία στο Νομό Ηράκλειο απέδειξε το μεγάλο έλλειμμα δομών και λειτουργιών ώστε να παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο βαθμό που τις έχουν ανάγκη οι ψυχικά ασθενείς και απαιτεί η τοπική κοινωνία.

"Sponsored links"

Οι κατά καιρούς αόριστες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, αλλά και η αδυναμία ολοκλήρωσης του προγράμματος «Ψυχαργώς», μετά την αποασυλοποίηση και τη διακοπή λειτουργίας εξειδικευμένων ιδρυμάτων είναι η αιτία τραγικών περιστατικών, όπως το πρόσφατο στο Νομό Ηρακλείου.

Η κοινωνία του Νομού Ηρακλείου είναι ανάστατη γιατί μεμονωμένα μεν αλλά σοβαρά περιστατικά, για τα οποία δεν αναλαμβάνει το κράτος τις ευθύνες του μπορεί να είναι η αιτία ακόμη και για τραγωδίες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της αδράνειας της Πολιτείας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη προστασίας και θεραπείας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, ώστε να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος περιστατικά που παρατηρούνται σε καθημερινή βάση και ενδεχομένως να καταλήξουν σε νέες τραγωδίες.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live