Έγινε καπνός… το μέτρο της απαγόρευσης καπνίσματος

Κανένα σχόλιο

Στους νόμους που υπάρχουν, εφαρμόζονται για λίγο και μετά περνούν στη λήθη ανήκει και το άρθρο 3 του Ν.3730/2008, “όπου, από 1ης Ιουλίου 2009, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Το θυμάστε; Με όλα τα ρεπορτάζ που καταλάμβαναν για μήνες τηλεοπτικό χρόνο και έντυπο χώρο. Τώρα από το 2012 είναι σαν να καταργήθηκε. Τα τασάκια επέστρεψαν και η υπομονή των θεριακλήδων δεν κράτησε για πολύ.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Καραντωνάκη οι έλεγχοι συνεχίζονται ίσως σε χαλαρότερους ρυθμούς, ενώ η επιχειρήσεις έχουν βρει τρόπους να ξεγελούν το νόμο με τασάκια σαν γλαστράκια και κεράκια.
Παράλληλα, εκτός από τα πρόστιμα που επεβλήθησαν το προηγούμενο διάστημα, το ζητούμενο είναι η υγεία του καπνιστή. Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους οι πολλοί καπνιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι και δεν πτοήθηκαν από τις αυξήσεις στις τιμές του καπνού.
Οι γιατροί καλούν τους καπνιστές να ζητήσουν βοήθεια για να διακόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια καθώς η Χ.Α.Π. ολοένα και αυξάνεται στη χώρα μας.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις