Έδιωξαν από το Γερμανικό Στρατό τους δύο στρατιώτες που ανέρτησαν τη Γερμανική σημαία στον Καλαθά

1 Σχόλιο

Βαριά ήταν η τιμωρία από το γερμανικό στρατό για την ενέργεια των δύο Γερμανών πεζοναυτών να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον ιστό στο Σταυρό και να ανεβάσουν στη θέση της την Γερμανική με τον αετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστροφή τους στη Γερμανία αποτάχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αφού κρίθηκε ότι η ενέργειά τους είχε πολύ σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild οι συλληφθέντες είναι δύο πεζοναύτες του Γερμανικού στρατού ηλικίας 23 ετών που βρίσκονταν στα Χανιά για μια βδομάδα για ασκήσεις με το ΝΑΤΟ.

"Sponsored links"

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι σύμφωνα με μαρτυρίες στην ενέργεια συμμετείχαν άλλοι 3 Γερμανοί στρατιώτες οι οποίοι διέφυγαν από το σημείο, προφανώς επειδή γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες καταδικάστηκαν από το ελληνικό δικαστήριο με 10 μήνες με αναστολή και μεταφέρθηκαν πίσω στη Γερμανία.

Οι στρατιώτες από την πλευρά τους έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Ανδρέας Βροντάκης δήλωσε στην Bild:

“Στο δικαστήριο, οι δύο τους είπαν ότι αυτό που έκαναν είναι απολύτως φυσιολογικό στη Γερμανία. Αν κάποιος ανέβει σε ένα βουνό, βάζει μία σημαία εκεί. Αλλά ο δικαστής δεν αποδέχτηκε αυτά που είπαν”.

Να σημειώσουμε ότι αυτό που είπαν οι δύο στρατιώτες δεν είναι ακριβής.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η συγκεκριμένη σημαία με τον αετό χρησιμοποιείται μόνο από την κυβέρνηση και τον στρατό και απαγορεύεται να αναρτείται για οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως αυτή στην οποία προέβησαν οι δύο Γερμανοί στρατιώτες.

Μάλιστα, για όποιον πολίτη προχωρά παρά την απαγόρευση στην ανάρτησή της, στη Γερμανία επιβάλλεται πρόστιμο.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Κωνσταντίνος

    “Σύμφωνα με πληροφορίες” … από πού; “Ξεσκόνισα τον γερμανικό τύπο και δεν βρήκα τίποτε σχετικό με απόταξη. Αν έχετε κάποια πηγή, θα παρακαλούσα να μού την γνωρίσετε.
    Ευχαριστώ.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις