21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκθεση: «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης και ο επαναστάτης»! [φωτός]

Ημερομηνία:

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη, συνδιοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Λεωφόρος Αμαλίας 22).



Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00.02asmall

Η έκθεση εστιάζει σε δύο πτυχές της δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: την επανάσταση και τη διπλωματία, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από αντικείμενα και έργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Αφιέρωμα του περιοδικού Time στον Ελευθέριο Βενιζέλο, 18 Φεβρουαρίου 1924, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

173_264_08-01asmall

Έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθέριου Βενιζέλου από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου.

Η πρώτη σελίδα του χειρογράφου του Συντάγματος της Κρητικής Πολιτείας, 1899, Ιστορικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη – Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 173/264.08.

VENIZELOS2asmall

Η ελληνική αντιπροσωπεία στη Συνδιάσκεψη της Λωζάννης. Καθιστοί εικονίζονται (από αριστερά) οι: Δημήτριος Κακλαμάνος, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, Αλέξανδρος Μαζαράκης, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Μοναδική φωτογραφία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες των βαλκανικών κρατών κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, 1913, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 13 Δεκεμβρίου 2014
Εγκαίνια έκθεσης: 16 Οκτωβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-14.00 & 18.00-20.00, Σαββατοκύριακα 11.00-14.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: καθημερινά (9:00-16:00) 210 3692412, 210 3692292

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...