14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκκληση της Μαίρης Λίντα για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών: “Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν ανάγκες και θα ήθελαν μια βοήθεια. Αυτό ας το κοιτάξει ο κόσμος”

Ημερομηνία:

Έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν το Γηροκομείο Αθηνών με είδη πρώτης ανάγκης απηύθυνε μέσα από την εφημερίδα «Espresso» η Μαίρη Λίντα.

«Θα ήθελα ο κόσμος να βοηθήσει το ίδρυμα. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν ανάγκες και θα ήθελαν μια βοήθεια. Αυτό ας το κοιτάξει ο κόσμος. Δεν ζητάει το ίδρυμα κάτι παραπάνω από τα καθημερινά που χρειάζονται οι φιλοξενούμενοι εδώ. Μακαρόνια, αντισηπτικά μαντιλάκια, μάσκες και διάφορα άλλα είδη που έχουμε ανάγκη. Προσωπικά, ως Μαίρη Λίντα, δεν ζητάω απολύτως τίποτα για μένα. Δόξα τω Θεώ είμαι γερή και δυνατή. Έχω την κόρη μου και μου φέρνει τα πάντα. Με φροντίζει καθημερινά», δηλώνει στην εφημερίδα «Espresso» η θρυλική τραγουδίστρια.

Όταν ρωτήθηκε για την πανδημία του κορονοϊού, η ίδια, αν και φοβισμένη, απάντησε με χιούμορ: «Φοβάμαι πάρα πολύ γι’ αυτή τη νέα ασθένεια, όπως όλος ο πλανήτης. Όμως λέω “εμένα δεν πρόκειται να με βρει ο κορονοϊός. Είμαι κοντή” και γελάω μόνη μου. Ίσως να είναι και μια δοκιμασία από τον Θεό όλο αυτό που βιώνουμε. Έχουμε χάσει την πίστη μας και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη φύση, στους συνανθρώπους μας και σε όλα όσα μας έδωσε ο Πανάγαθος».

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών έχει κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωση πως υπάρχουν ανάγκες για τα εξής είδη: αντισηπτικά, μάσκες, πετρέλαιο, τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη, βούτυρο, καφές, χυλοπίτες, κριθαράκι, πένες, ξίδι, ντοματοπολτοί, αλάτι, μπισκότα), πάνες, μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, κρεμοσάπουνα, υποσέντονα, πάνες βρακάκια, καθαριστικά, χλωρίνη, wettex, σφουγγάρια μπάνιου και σφουγγαρίστρες.

«Έχω φίλους»

Η Μαίρη Λίντα φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα από δική της επιλογή. «Εδώ, στο ίδρυμα, έχω φίλους γιατρούς και ανθρώπους δικούς μου. Δεν το βλέπω ως γηροκομείο, αλλά σαν το σπίτι μου. Είναι εξαίρετοι όλοι οι άνθρωποι που μας φροντίζουν. Περνάω υπέροχα και θέλω να το πιστέψετε αυτό. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί η φιλοξενία σε γηροκομείο. Λένε “πήγε στο γηροκομείο η Λίντα”! Μα γιατί να μην έρθω εδώ; Είναι υπέροχο το περιβάλλον και τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τους. Είναι τόσο δοτικό το προσωπικό εδώ που με συγκινούν καθημερινά με την περιποίησή τους. Ζω σαν στο σπίτι μου» εξήγησε η ίδια από το δωμάτιό της στο Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο έχει κλείσει τις πόρτες του για το κοινό λόγω κορονοϊού.

ESPRESSO

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ