Έκοψαν κολώνα της ΔΕΗ για να κλέψουν τον χαλκό

Κανένα σχόλιο

Ακόμα και μια κολώνα της ΔΕΗ  στις Βούτες Ηρακλέιου, έκοψαν κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να αφαιρέσουν τα καλώδια και με τον τρόπο αυτό να πάρουν τον χαλκό που βρίσκονταν σε αυτά.Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό οι δράστες έκλεψαν 400 κιλά χαλκού. Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις αφού πέρα της ζημιάς προς τη ΔΕΗ είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο για περαστικούς.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ, οι κλοπές και οι ζημιές στους μετασχηματιστές παρουσιάζουν τα τελευταία δύο χρόνια αυξητική τάση, με συνέπεια τη μεγάλη οικονομική ζημιά της επιχείρησης αλλά και το βύθισμα στο σκοτάδι πολλών περιοχών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε έξαρση το φαινόμενο στη Κρήτη

Σοβαρά περιστατικά κλοπής υλικών ηλεκτροδότησης, κυρίως συρμάτων χαλκού, στο σύστημα φωτισμού των δρόμων καταγράφονται και στην Κρήτη. Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από την οικονομική βλάβη που υφίσταται η περιφέρεια από τις αλλεπάλληλες κλοπές, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται και στο σκοτάδι που απλώνεται στις περιοχές απ’ όπου «ξηλώνονται» τα καλώδια, με μεγάλο πλέον τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

"Sponsored links"

Οι τεχνικές υπηρεσίες αναγκάζονται να κάνουν κάθε μέρα περιπολίες στο οδικό δίκτυο του νησιού. Υπολογίζεται ότι μόνο στο νομό Χανίων έχουν κλαπεί 20 χιλιόμετρα καλωδίου.

Το τελευταίο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε στην περιοχή Σίβα Τεμένους, στον καινούργιο δρόμο, όπου οι άγνωστοι αφαίρεσαν περίπου μισό χιλιόμετρο καλωδίου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι η περιοχή

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις