Έκτακτο περιφερειακό για τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, τα εργατικά ατυχήματα, τα ασφαλιστικά ζητήματα και τις εργασιακές σχέσεις, θα πραγματοποιηθεί σύντομα μετά τη συνάντηση του Προέδρου συναδ. Στέλιου Βοργιά, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, η σύγκλιση συμφωνήθηκε με μόνο σκοπό και στόχο την αποτελεσματική δρομολόγηση και επίλυση ζητημάτων της εργασίας σε όλα της τα επίπεδα.

Η Κρήτη αποτελεί πρωταθλητή στα εργατικά ατυχήματα, η παραβατικότητα ανθίζει ολοένα λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών και του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται δυσκολότερες με την μη εφαρμογή των Σ.Σ.Ε, η παράβαση του ωραρίου εργασίας καθώς και η εντατικοποίηση της εργασίας, είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν και το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των Κρητικών αποτελείται από εργαζόμενους του νησιού μας. Στόχος μας δεν είναι μόνο η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, αλλά και τα εν γένει προβλήματα που απασχολούν την Κρητική κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η στήριξη του πρωτογενή τομέα του νησιού της Κρήτης, όπου θα τεθούν από το ΕΚΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το ΕΚΗ ευελπιστεί το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής να αποδώσει ‘’καρπούς’’ με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που να συνάδουν στην προσπάθεια καταπολέμησης των παραπάνω ζητημάτων, με στόχο την εργασιακή ασφάλεια και την εργασιακή ευημερία των εργαζομένων του νησιού μας και γενικά την ανάπτυξη του τόπου μας.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις