20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έλληνας γιατρός στην Ιταλία συγκλονίζει: “Φεύγουν υπερήλικες επειδή διαλέγουμε να σώσουμε τους νέους. Χτυπάει τους πάντες” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Οι περιγραφές του συγκλονίζουν, ανατριχιάζουν. Μεταφέρει ένα κλίμα τρομακτικό, μα πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστε, η αλήθεια πολλές φορές είναι ωμή, δεν μπορεί να της στρογγυλέψεις τις γωνίες και να την ομορφύνεις. Και αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο, αυτό με τις μεγαλύτερες πιέσεις απ’ όλα στη γειτονική Ιταλία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, ξεφεύγει από τη λογική.

Ο Γιώργος Γιούργος είναι γιατρός που εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μεταφέροντας τις εικόνες που ο ίδιος αντικρίζει κάθε μέρα και τα εφιαλτικά διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτός και οι συνάδελφοί τους. Πώς γίνεται να φτάνεις στο σημείο να επιλέγεις ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει; Ναι, τέτοια είναι τα διλήμματα, τέτοιες οι αποφάσεις, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή, αδηφάγα, αποκρουστική.

Ο ίδιος είναι χειρούργος ΩΡΛ, όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση οι ειδικότητες μοιάζουν με… πολυτέλεια. Άπαντες εκπαιδεύονται και ρίχνονται στη μάχη κατά του Covid-19. Δεν περισσεύει κανένας. Πολλοί έχουν ονομάσει “Αποκάλυψη” τα όσα διαδραματίζονται εκεί, στο πιο προηγμένο νοσοκομείο της Λομβαρδίας, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα όριά του από τα συνεχή κρούσματα που καταφθάνουν. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο.

“Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση, δυστυχώς, δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο. Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίζουν ‘αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί’. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο -επί γης- Θεός ο γιατρός”, ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν το χωράει ο νους…

“Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. ‘Φεύγουν’ οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρόνων μέχρι 90 και βάλε. ‘Φεύγουν’ πιο εύκολα οι μεγάλοι, γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειές μας στους νέους και τους μεσήλικες, αλλιώς θα ‘έφευγαν’ και αυτοί, σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ”, ανέφερε ακόμα ο κ. Γιούργος.

Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει, το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά του”, τόνισε επίσης και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, ακόμα και στην Ελλάδα. Όσοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και δεν υπακούν στις εντολές των ειδικών. Η κατάσταση δεν πρέπει με τίποτα να ξεφύγει και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...