Έμπνευση από τις Κρητικές φορεσιές αναζητά ο οίκος Dior – Η επίσκεψη στα Ανώγεια

Κανένα σχόλιο

«Περιοδεία» στην Κρήτη φαίνεται πως έκαναν στελέχη του γνωστού οίκου «Dior», προκειμένου να εμπνευστούν για την επόμενη κολεξιόν τους.

Ο κρητικός αέρας και οι παραδοσιακές φορεσιές, «κέρδισαν» την προσοχή του πασίγνωστου brand, στελέχη του οποίου επισκέφθηκαν διάφορα μέρη του νησιού, με σκοπό να εντρυφήσουν στην φιλοσοφία και στην τεχνοτροπία, με την οποία κατασκευάζονται οι κρητικές φορεσιές.

Ένας από τα μέρη που επισκέφθηκαν ήταν και τα Ανώγεια, με τον Δήμαρχο κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, να αναφέρει αποκλειστικά στο Creta24, την εμπειρία του από την συνάντηση.

"Sponsored links"

Όπως δήλωσε, «με την κατάσταση που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, δε μπορούσαμε να κάνουμε την συνάντηση όπως θα θέλαμε. Όμως, ήρθαν τα στελέχη του Dior, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραδοσιακά υφαντά και τις κρητικές φορεσιές και φάνηκε σαν να θέλουν πραγματικά να κατανοήσουν πως φτιάχνονταν τα παλαιότερα χρόνια. Ήθελαν να μάθουν την τεχνοτροπία πίσω από την δημιουργία των παραδοσιακών υφαντών και φορεσιών. Απ’ ότι μας είπαν, θα επισκέπτονταν και άλλα μέρη του νησιού, προκειμένου να πάρουν ιδέες και να εμπνευστούν για την επόμενη κολεξιόν. Τους άρεσαν μάλιστα πολύ και τα μοτίβα που διαθέτουν τα κρητικά κεντήματά μας».

creta24.gr 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις