“Ένας άνθρωπος σταυρώνεται…”: Συνέλευση για Β. Δημάκη απόψε 6 μμ στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Στην ιδιαίτερη περίπτωση του φυλακισμένου Βασίλη Δημάκη που βρίσκεται σε απεργία πείνας για το δικαίωμα στην παιδεία θα συζητήσουν σήμερα σε συνέλευση αλληλεγγύγης στο Στέκι Μεταναστών στο Ηράκλειο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο Βασίλης Δημάκης διανύει σήμερα την 30η μέρα απεργίας πείνας και την 8η μέρα απεργίας δίψας. Τι τον ώθησε στο ύστατο μέσο άσκησης πίεσης, δηλαδή να ρισκάρει την ζωή του; Το εντελώς αυτονόητο δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

"Sponsored links"

Ο Βασίλης Δημάκης στα 40 του περνάει στις πανελλαδικές στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διαβάζει μόνος του στα Γρεβενά και ζητά να δώσει εξετάσεις σε εσπερινό λύκειο, γίνεται μεταγωγή στην Πάτρα μόλις ένα μήνα πριν τις εξετάσεις. Περνάει με 17.4 και συνεχίζει στην Πάτρα με πολλές επιστολές προς τους αρμόδιους για την αδυναμία πρόσβασης των κρατούμενων στις βιβλιοθήκες, για την έλλειψη θέρμανσης και υποδομών, αποφοιτά όμως εν τέλει με 19.9 και περνάει δεύτερος από όλα τα γενικά λύκεια πανελληνίως στο πολιτικό της νομικής. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης του δίνει έπαινο και τον μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να καταστεί δυνατή η φοίτησή του στο πανεπιστήμιο.

Ζητάει άδεια ώστε να φοιτά στη σχολή του με βραχιολάκι εντοπισμού. Του την αρνούνται εξαιτίας «πειθαρχικών παραπτωμάτων» που δεν ήταν άλλα παρά η σθεναρή υποστήριξη των δικαιωμάτων του και των δικαιωμάτων των συγκρατουμένων του. Οι συγκρατούμενοί του είναι μαζί του. Οι συμφοιτητές του είναι μαζί του και τον περιμένουν. Οι δάσκαλοί του (δευτεροβάθμιοι και πανεπιστημιακοί) είναι μαζί του. Αλλά οι αρμόδιοι απέναντι. Όσοι τον επαινούσαν και τον παρουσίαζαν ως πρότυπο κρατούμενο του σωφρονιστικού συστήματος και της αποτελεσματικότητας αυτού, του αρνούνται το δικαίωμα να σπουδάσει κανονικά. Οι «αρμόδιοι» που λίγα χρόνια πριν, ως αντιπολίτευση, για την ίδια περίπτωση ενός άλλου φοιτητή, του Νίκου Ρωμανού, απαιτούσαν από τη δεξιά κυβέρνηση να νομοθετήσει για το βραχιολάκι, νόμο που οι ίδιοι τώρα αρνούνται να εφαρμόσουν, νίπτουν τας χείρας τους..

Καλούμε σε συνέλευση αλληλεγγύης στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Ηρακλείου απόψε, Παρασκευή 13/4 στις 6 το απόγευμα (Δελημάρκου 3, Καμαράκι)

Αλληλέγγυοι/ες

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις