Ένα εικαστικό στεφάνι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κανένα σχόλιο

Η Κρήτη γέννησε μέσα από τα σπλάχνα της ένα γνήσιο παιδί της, και το έχασε τόσο ξαφνικά και άδικα, ανθρωποειδή, διεστραμμένοι, άρρωστα μυαλά, του έκοψαν το νήμα και το δικαίωμα στη ζωή, στην πιο τρυφερή και δημιουργική φάση της ζωής του.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης το γελαστό αυτό παιδί γεννήθηκε στο Σελλί Ρεθύμνου στις 23-3-1995, 19 ετών αποφάσισε να σπουδάσει τυροκόμος, αφήνει το όμορφο χωριό του και πήγε στα Γιάννενα στη Γαλακτοκομική Σχολή, αυτό είχε στο μυαλό του, να αποφοιτήσει από την Σχολή προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και την ανάπτυξη της τυροκομίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Ο άδικος αυτός χαμός, ενέπνευσε το έργο μου και συγκίνησε την ψυχή μου, ο πίνακας γεμάτος συμβολισμούς, η Κρήτη τυλιγμένη με μια λευκή κορδέλα, στην μία άκρη γράφει την ημερομηνία γέννησης του Βαγγέλης και στην άλλη την ημερομηνία θανάτου, γλάροι φτερουγίζουν πάνω από την Κρήτη, έρχονται από όλη την Ελλάδα, σα να τον ψάχνουν, κρατούν στο ράμφος τους λουλούδια ευωδιαστά και τα αφήνουν στο χωριό του.

"Sponsored links"

Με το έργο μου αυτό αποσκοπώ στο να καταθέσω ένα εικαστικό στεφάνι, ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής, στη μνήμη του Βαγγέλη. Η πατρίδα σου η Κρήτη και όλη η Ελλάδα θα θυμούνται πάντα τον λεβέντικο και ήρεμο χαρακτήρα σου. Καλό ταξίδι Βαγγέλη.

Σπηλιανός Στέλιος Βρυλλάκης.

Top

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today