15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ένα πολιτικό τραγούδι “για τον Τάσο, τον Περικλή, την Ηριάννα” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Φώτης Σκουρλέτης έγραψε τους στίχους σε ένα πολιτικό τραγούδι “για τον Τάσο, τον Περικλή, την Ηριάννα”.

Στο συνοδευτικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ενάντια στο παράλογο, απέναντι στην επιλεκτική δικαιοσύνη που χρησιμοποιεί σαθρά αποδεικτικά στοιχεία και ποινικοποιεί τις κοινωνικές σχέσεις, στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν κατηγορούμενοι από τη μια στιγμή στην άλλη για εγκλήματα που δεν έχουν διαπράξει, για τις ζωές που κρέμονται άδικα και στάζουν από το ταβάνι μιας φυλακής βλέποντας τις μέρες να περνούν και να σβήνουν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι, αυτό είναι ένα τραγούδι στήριξης κι εμψύχωσης, με την ελπίδα να συμβάλλει με τον τρόπο του στην προσπάθεια που ξεκινάει στις 21 Μαρτίου στο εφετείο και να τελειώσει μια για πάντα αυτή τη θλιβερή λίστα τιμωρίας, ταλαιπωρίας και βασανισμού.

Ακούστε το κομμάτι “Ενάντια στο παράλογο”:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=omfImocDQRA”]

Να υπενθυμίσουμε ότι εν ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσής της Ηριάννας και του Περικλή στις 21 Μάρτη 2018 στο Εφετείο Αθηνών, υπάρχει μια καμπάνια αλληλεγγύης, στους δυο νεολαίους.

Το σχετικό κείμενο που μέχρι τώρα συνυπογράφουν 256 πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι, – η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται – τονίζεται:

Στις 21 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, που βρίσκονται στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου.

H Ηριάννα και ο Περικλής χρησιμοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή «αντιτρομοκρατικού έργου», αλλά και την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του «εσωτερικού εχθρού».

Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος «νόμος και τάξη» της  κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιλάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δείγματα DNA, σκιαγράφηση ενός αόριστα «ύποπτου» κοινωνικού περιβάλλοντος. Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...