14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Κουτσούμπα στη Βουλή για την πορεία για το Πολυτεχνείο – Τις απειλές και την πυγμή σας όχι στο λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ αλλά «στην TUI, τους εφοπλιστές και τους ιδιοκτήτες των οίκων ευγηρίας»

Ημερομηνία:

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, απευθύνθηκε προσωπικά στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με την εκπεφρασμένη απόφαση να πραγματοποιηθεί –στα πρότυπα της Πρωτομαγιάς– πορεία Πολυτεχνείου.

Ανεβάζοντας τον τόνο του, ανέφερε: «Εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμα για πορεία Πολυτεχνείου. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις για καμία επέτειο. Ρισκάρετε να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου. Μπορούμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με ένα στεφάνι στο Πολυτεχνείο και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν να κατέβει. Όπως πήραμε απόφαση να μην γίνει η παρέλαση έτσι παίρνουμε απόφαση να μην γίνει και η πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτό θα ήθελαν και εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση».

Κάπου εκεί ο συνήθως μειλίχιος Δημήτρης Κουτσούμπας παρενέβη φωνάζοντας «Ντροπή σας» στον πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του το επιστρέφει «Εσείς να ντρέπεστε».

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: Απειλές και πυγμή αλλού

Να απευθύνει τις απειλές και την πυγμή όχι στο λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ αλλά «στην TUI, τους εφοπλιστές και τους ιδιοκτήτες των οίκων ευγηρίας» κάλεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφερθεί στην πρωτομιλία του στην επικείμενη πορεία του Πολυτεχνείου απαγορεύοντάς την, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να «σηκώνει το γάντι» και να του υπενθυμίζει τη στάση που κράτησε απέναντι στους τουριστικούς πράκτορες που το καλοκαίρι αξίωναν να μην γίνονται τεστ στους τουρίστες.

«Έχετε στοχοποιήσει όσους ζητούν τα αυτονόητο και διεκδικούν. Το ίδιο κάνετε με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Έχετε βάλει υπουργούς, στελέχη και παπαγαλάκια να επιδίδονται σε παραλήρημα. Το απογειώσατε και ο ίδιος και δείχνει από που κατευθύνεται η λάσπη που πέφτει στον εορτασμό που αν μη τι άλλο αξίζει να θυμάστε ότι είναι ο λόγος που είστε εδώ.

Σας λέμε το εξής και στον ελληνικό λαό. Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δήμοσια υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα καλύτερα από χώρους που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Το κάνετε για να ενοχοποιήσατε τον λαό και τη νεολαία. Αυτό ήταν μάλιστα και το πνεύμα της ομιλίας σας. Με την ουσία του Πολυτεχνείου θέλετε να ξεμπερδέψετε.

Η απαγόρευση της πορείας δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας Υγείας αλλά αυτό που χρόνια ενοχλεί την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση. Το γνήσιο αντιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο.  Απειλές και πυγμή αλλού και όχι εδώ μέσα. Να τα δείξετε στην TUI και στους εφοπλιστές. Σε ιδιώτες που διατηρούν οίκους ευγηρίας, σε αυτούς που έχουν την ευθύνη. Όσο για τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν σε αυταρχικές απαγορεύσεις χωρίς λόγο προσβάλλοντας τον ηρωικό αγώνα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους. Το ΚΚΕ ξέρει και να αγωνίζεται και να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα. Σας λέμε ότι τα τηρούμε καλύτερα από εσάς».

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ