21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ένταση σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο σε συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία των Φουντούλη – Καπελώνη: 24 προσαγωγές από την Αστυνομία

Ημερομηνία:

Σε 24 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο και στο Γαλάτσι, στις 17.30 και στις 18.00 αντίστοιχα, για παραβίαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί, με αφορμή τα επτά χρόνια απο την δολοφονία των μελών της “Χρυσής Αυγής” Γεώργιου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα», πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγήλει και έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, όπου όμως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα στις 10 προσαγωγές.

Λιγο αργότερα, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Γαλάτσι, ενώ σημειώθηκε ένταση όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να τους διαλύσουν. Εκεί έγιναν 14 προσαγωγές.

Τα δέκα μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής και οι 14 αντιεξουσιαστές στην ΓΑΔΑ.

Στις 19.30 ομάδα αντιεξουσιαστών, ανταποκρινόμενη σε κάλεσμα για συμπαράσταση στους προσαχθέντες, συγκεντρώθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι χθες, με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν απαγορευτεί και οι δύο συγκεντρώσεις επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακόινωση της ΕΛ.ΑΣ, «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία...

Με εκπροσώπους ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων ο Νίκος Καλογερής

Η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας από το ΥΠΕΝ που...

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...