20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σχετικά με το μπλοκάρισμα ΑΦΜ επιχειρήσεων λόγων κλήσεων από τη δημοτική αστυνομία

Ημερομηνία:

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται μια ακόμη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, για τα χρέη των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου προ του 2007.

Οι ιδιοκτήτες δια του προέδρου του Συλλόγου Μενέλαου Μαράκη, ζήτησαν τη διαγραφή των χρεών όλων των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από κλήσεις προ του 2007 που έχει φέρει και το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ των επαγγελματιών του κλάδου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής που συστάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, Γιάννης Ξυλούρης,  υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά την επίδοση των κλήσεων και υποστήριξε πως δεν υπάρχει περιθώριο διαγραφής χρεών αλλά κατά μεμονωμένη περίπτωση, και αφού οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν σχετική αίτηση, να εξετασθεί το περιθώριο άρσης του μπλοκαρίσματος των ΑΦΜ.

Επίσης ζήτησε να γίνει παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να διευκρινιστεί πως μπορεί να αποσαφηνιστεί το νομικό κενό που υπάρχει στην περίπτωση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που άλλος κάνει την παράβαση, σε εκείνον γίνεται η επίδοση της κλήσης και άγνωστο πότε γίνεται η επίδοση του προστίμου που τελικώς βαραίνει τους επαγγελματίες του κλάδου.

“Δεν μπορεί να σέρνεται ένα πρόβλημα, πρέπει να δοθεί πολιτική λύση. Ας πάρει την ευθύνη η δημοτική αρχή”, υποστήριξε ο Ηλίας Λυγερός, από τους Ενεργούς Πολίτες, ενώ ο Μιχάλης Κασαπάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε: “δεν μπορούν να διαγραφούν δημοτικά χρέη. Ας γίνει μια προσφυγή στο δικαστήριο από τους ενδιαφερόμενους που να μας λύσει κι εμάς των δημοτικών συμβούλων τα χέρια”.

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών, που σε έντονο ύφος επεσήμαναν “Δεν χρωστάμε εμείς τίποτα στο δήμο άλλοι χρωστάνε… γιατι μας μπλοκάρει ο δημος τα ΑΦΜ”;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...