21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Ρήγας: Είναι “έκφραση φασισμού” – Ν. Φίλης: Όχι στους ιδιοκτήτες του κινήματος

Ημερομηνία:

Ενταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι.

Οπως φάνηκε και από τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τους κυρίους Πάνο Σκουρλέτη, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα και Θοδωρή Δρίτσα που βρέθηκαν σήμερα πρωί πρωί στο Πολυτεχνείο, παραμονή της επετείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται.

Οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να μπουν στον χώρο για να καταθέσουν στεφάνι, να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο.

Μετά από αρκετή ώρα έντασης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να μπουν στο Πολυτεχνείο και απομακρύνθηκαν.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τιμήσει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου νωρίς το πρωί, ίσως σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανή ένταση. Η κίνηση, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από κάποιους οι οποίοι θέλησαν να τους απαγορεύσουν την είσοδο και έτσι επικράτησε ένταση.

Δεκάδες άτομα άρχισαν να σπρώχνονται, ενώ άρχισαν να εκτοξεύονται νερά και καφέδες. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την αποχώρηση των βουλευτών.

Στο σημείο παραμένουν περισσότερα από 200 άτομα τα οποία «περιφρουρούν» τον χώρο της εισόδου στο Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πάντως, πως λίγες στιγμές αργότερα έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία εισήθλαν κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

«Έκφραση φασισμού» χαρακτήρισε το επεισόδιο ο Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας πως στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν και ηλικιωμένα άτομα, άνθρωποι που διώχθηκαν και βασανίστηκαν από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταδίκασε τις «ενέργειες κάποιων που με ολοκληρωτική διάθεση προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού.

«Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες» δήλωσε ο Νίκος Μανιός.

Φίλης: “Ιδιοκτήτες του κινήματος”

«Ιδιοκτήτες του κινήματος» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6 όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο το πρωί της Παρασκευής.

"google ad"

«Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και όχι υπέρ της ιδιοκτησίας» συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης – υπάρχουν προσμονές αλλά όχι διαδηλώσει – μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα».

Στην παρατήρηση αν η αντίδραση τροφοδοτήθηκε από όσα είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο Thesssaloniki Summit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «δεν περίμεναν τον Πάιατ οι ιδιοκτήτες του κινήματος».

Όπως είπε «δεν υπάρχει πολιτική μεταστροφή (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) υπάρχει ανταπόκριση στις κοινωνικές απαιτήσεις. Θέλουμε να λύσουμε το Μακεδονικό, το επιλέγουμε, συμφωνούμε, προχωρούμε, δεν μας επιβάλει κανείς τη δική μας πολιτική».

«Εμείς δεν προστατεύουμε κανένα ακραίο» είπε ακόμη ο πρώην υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι «όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας συνεχούς βιας που ξεκινά από την τρομοκρατία και φτάνει μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλιθιότητες». «Καταδικάζουμε ιδεολογικοπολιτικά τα φαινόμενα βιας αλλά δεν απαντάμε με βια στη βια».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «λάθος ο ενδοαριστερός εμφύλιος πολεμος που κερδίζει ο αντίπαλος που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι δυνάμεις της συντήρησης».

Ο Νίκος Φίλης παρατήρησε ακόμα ότι «με προκλητικό και αναιδή τρόπο ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου».

Ερωτηθείς, τέλος, αν είναι δίκαιες οι αντιδράσεις της κυβέρνησης που από το σύνθημα ότι για το Πολυτεχνείο φταίνε οι Αμερικανοί τώρα έχει γίνει συνεργάτης των ΗΠΑ, ο κ. Φϊλης είπε ότι «σήμερα η αμερικανική πολιτική με τον Τραμπ είναι αιτία απειλής πολέμου και αναφερόμαστε στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή» αλλά «ως κυβέρνηση αναγκαζόματε να διαδραματιζούμε ένα ρόλο πιο κυβερνητικό».

topontiki.gr, in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...