Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων: Άμεση αθώωση των καταδικασθέντων συναδέλφων για την υπόθεση Στέλλας Ακουμιανάκη

Κανένα σχόλιο

Την αθώωση των γιατρών που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκης ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ενόψει της εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου -εφόσον δεν υπάρξει αναβολή-της υπόθεσης σχετικά με τον τραγικό  θάνατο της άτυχης 16χρονης Στέλλας στο Γ.Ν. Ρεθύμνου το 2011 και την καταδίκη 4 συνολικά ιατρών, εμείς σαν Ε.Γ.ΕΣΥ.Χ. δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αδίκως καταδικασθέντες συναδέλφους.

"Sponsored links"

Η απόφαση καταδίκης τους  , συντάραξε τους εργαζόμενους γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς όχι μόνο οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν υπήρξαν ιατρικώς ανυπόστατες έως και τραγελαφικές, αλλά οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και συναδέλφους, οι οποίοι –με βάση τη συντριπτική πλειοψηφία των μαρτύρων-ουδέποτε εξέτασαν τη 16χρονη!

Το γεγονός ότι καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών στο μάθημα Εντατικολογίας-Πνευμονολογίας και διευθυντές κλινικών νοσοκομείων κατέθεσαν ότι η αντίδραση που παρουσίασε η άτυχη κοπέλα μετά τη λήψη αλκοόλ είναι εξαιρετικά σπάνια στη βιβλιογραφία, ότι οι ίδιοι δεν έχουν συναντήσει παρόμοιο περιστατικό ανάμεσα στα χιλιάδες που έχουν δει και πως ο θάνατός της ήταν στην ουσία προδιαγεγραμμένος, ακόμα και αν από την αρχή είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ουδόλως επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου.

Ούτε καν η κατάθεση της εφημερεύουσας ειδικευμένης ιατρού, η οποία δήλωσε ότι και η ίδια να ήταν παρούσα στο περιστατικό δεν θα είχε κάνει κάτι διαφορετικό.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να κρίνονται συνάδελφοι ένοχοι, αφού ουδέποτε αποδείχθηκε ότι διαπράχθηκε ιατρικό σφάλμα. Επίσης ενδιαφερόμαστε πολύ να μάθουμε με ποιον τρόπο ένας γιατρός σε μέρα που δεν εφημερεύει, μπορεί να κάθεται στο εδώλιο και να καταδικάζεται για ιατρικό λάθος. Ενδιαφερόμαστε εξαιρετικά να μάθουμε τη συλλογιστική της απόφασης.

Το περιστατικό με τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας συντάραξε όλους μας.

Πόσα ανάλογα περιστατικά, όμως, σώζονται καθημερινά ή ακόμα καλύτερα προλαμβάνονται χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων στην Υγεία; Πόσες πρωτοβουλίες λαμβάνονται ακόμα και εθελοντικά από συναδέλφους για να αντιμετωπιστούν κοινωνικές παθογένειας και να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο σε ζητήματα όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους;

Εν τέλει η απόφαση του δικαστηρίου δεν εντοπίζει κανένα πρόβλημα στις συνθήκες που αποδεδειγμένα εξέθεσαν θανατηφόρα σε κίνδυνο την άτυχη Στέλλα.

-Επειδή λοιπόν η παραπάνω απόφαση αφήνει βαθύτατα προσβεβλημένη την ιατρική κοινότητα σε ολόκληρη τη χώρα και καταδικάζει την ιατρική γνώση, την αλήθεια και τους αγώνες μας για να κρατήσουμε τα δημόσια νοσοκομεία όρθια.

-Επειδή __Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ__ θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη θέση των συναδέλφων.

"Sponsored links"

-Επειδή δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να αποτελούν τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα για όλα τα κακώς κείμενα και τα αναδυόμενα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, από τα κραυγαλέα φαινόμενα παραμέλησης ανηλίκων μέχρι την έξαρση του εφηβικού αλκοολισμού

-Επειδή Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο φιλότιμο των οποίων στηρίζεται σε εποχή κρίσης η λειτουργία των νοσοκομείων (μαζί με το φιλότιμο των υπόλοιπων εργαζομένων) δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας

-Επειδή μετά την καταδίκη των συναδέλφων φαίνεται να έχει ανοίξει η όρεξη των δικαστικών για παραπομπές σε δίκη πληθώρας γιατρών που εργάζονται στο ΤΕΠ κυρίως στο Ρέθυμνο ,αλλά και στα Χανιά, οι οποίοι εν καιρώ κρίσης ξετινάζονται οικονομικά, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε δικηγόρους

-Επειδή η εν λόγω καταδικαστική απόφαση ποινικοποιεί  de facto την ιατρική πράξη και διαρρηγνύει αμφίδρομα την απαραίτητη σχέση εμπιστοσύνης ιατρού-ασθενούς, γεγονός το οποίο οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε πανελλήνιο επίπεδο

Επειδή ολόκληρο το σύστημα υγείας της χώρας τελεί υπό καθεστώς «παρανομίας» με την έννοια της υπέρβασης των ωραρίων των γιατρών πολύ πάνω από το όριο ασφαλούς εφημέρευσης, της απλήρωτης εργασίας και των άθλιων συνθηκών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις