Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων: Διεκδικούμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ – Ποια είναι τα 8 αιτήματα

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρων Υγείας που γιορτάζεται σήμερα 7 Απρίλη και στο σχετικό κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για διαμαρτυρία:

Τρίτη, 7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Υγείας. Με αφορμή το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για διαμαρτυρία και ανάδειξη της αλήθειας σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού, ως απλοί εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και όχι ως «ήρωες», διεκδικούμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

1.Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και όχι μετακινήσεις αυτών ανά περιφέρεια υπό μορφή «μπαλώματος». Τέτοιου είδους κυβερνητικές πρακτικές καταδεικνύουν μόνες τους το μέγεθος της υποστελέχωσης!

"Sponsored links"

2.Αύξηση των κλινών ΜΕΘ

3.Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας με είδη ατομικής προστασίας. 125 συνάδελφοι ανά την Ελλάδα νοσούν και έχουν τεθεί εκτός εργασίας. Οι ΗΠΑ έχουν υποχρεώσει την εταιρεία GeneralMotorsσε παραγωγή αναπνευστήρων αντί κινητήρων! Εμείς ως χώρα είμαστε ανίκανοι να παράξουμε μερικές μάσκες?

4.Άμεση ανάληψη καθηκόντων του επικουρικού προσωπικού και μονιμοποίηση αυτών.

5.Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας και καθιέρωση του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Ο ΕΟΔΥ παροτρύνει τους πολίτες να απευθύνονται στον οικογενειακό τους ιατρό και να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία! Αυτό μοιάζει με κακόγουστο αστείο…

6.Αύξηση των διαγνωστικών τεστ για SARS-CoV-2. Χωρίς μαζικά τεστ δεν έχουμε εικόνα της επιδημίας ώστε να ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

7.Αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών και ένταξη όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

8.Να εγκαταλειφθεί επιτέλους η νεοφιλελεύθερη εμμονή για ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ακόμη και την κρίσιμη στιγμή της πανδημίας αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση η οποία αντί να προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ προσπαθεί να νοικιάσει ιδιώτες γιατρούς προσφέροντας μισθούς διπλάσιους από τον αρχικό μισθό του γιατρού ΕΣΥ! Νοικιάζει επίσης ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ έναντι 1600 ευρώ/ημέρα ενώ μέχρι πρότινος για τις ίδιες υπηρεσίες έδινε 800 ευρώ! Τι απέγιναν οι «κραυγές» περί φθηνότερης και αποτελεσματικότερης ιδιωτικής υγείας;

Η αλληλεγγύη ενώσεων, φορέων, και ιδιωτών όλο αυτό τον καιρό είναι συγκινητική. Τους θέλουμε δίπλα μας και τώρα και μετά, να φωνάξουμε όλοι μαζί για την Ανάσταση του ΕΣΥ. Η συγκυρία δεν μας επιτρέπει κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθώς οφείλουμε ακόμη να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.Καλούμε λοιπόν τις ενώσεις να μας συμπαρασταθούν με τα ψηφίσματα τους, παραμένοντας σπίτι και με την πρώτη ευκαιρία ενώνουμε τις φωνές μας στη Αγορά για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Με εκτίμηση

"Sponsored links"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΧ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις