Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων: Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι είμαστε απροστάτευτοι διότι όσοι κυβέρνησαν την πατρίδα μας φρόντισαν να διαλύσουν την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη

Κανένα σχόλιο

Τα βασικά υπενθυμίζει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων με αφορμή την έξαρση της πανδημίας και για τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι:

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Χανίων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ένεκα της πανδημίας θέλουμε να σας ενημερώσει ότι ο ιός είναι πραγματικός και πρέπει να προσέχουμε γιατί ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες.

Πρέπει όμως και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε απροστάτευτοι διότι όσοι κυβέρνησαν την πατρίδα μας φρόντισαν να διαλύσουν την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

"Sponsored links"

Να θυμηθούμε για την ιστορία ότι στο όνομα των ιδιωτικών συμφερόντων παραχωρήθηκαν σταδιακά αρμοδιότητες του ΕΣΥ μέχρι την σημερινή του απαξίωση.

Πούλησαν όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας και εδώ να θυμηθούμε τι έλεγε ο τότε και σήμερα υπουργός κ.Χατζηδακης όταν πουλούσε την ολυμπιακή ότι με τα χρέη της θα έφτιαχνε κάθε χρόνο ένα νοσοκομείο μάλλον ήθελε να πει ότι θα απαξιωνε τα νοσοκομεία.

Που είναι το 6% της παρακράτησης από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις;

Σήμερα λοιπόν οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι,που βιώνουν μια επιδοματικη πολιτική,δεν έχουν οικογενειακό γιατρό,οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ συνεχώς αποστελεχονοντε,τα φάρμακα ακριβηναν,αντιγριπικα εμβόλια δεν υπάρχουν κ.τ.λ.

Που είναι ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος έχει αρμοδιότητα για τις δαπάνες;

Που είναι ο διοικητής του νοσοκομείου να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για τα test;

Αφού λοιπόν απαξιωσαν το ΕΣΥ μας βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις που πέρα όλων των άλλων μας ανακοινώνουν πόσα πρόστιμα βεβαιώνουν καθημερινά.Το μόνο που μένει είναι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τόσο κατηγόρησαν οι κυβερνήσεις στην προ κορονοιου εποχή.

Σήμερα καθίσταται επίκαιρο το αίτημα συνταξιούχων αλλά και των εργαζομένων καθολικό δημόσιο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να ανασαίνωμε και όχι με την επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηριων τα οποία θα ξαναπληρωσουμε οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Η ευθύνη δεν είναι μόνο ατομική όπως λέτε αλλά εσείς έχετε την κύρια ευθύνη με την πολιτική που εφαρμόζεται.

"Sponsored links"

Καλουμε τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους να αντισταθούν μέσα από τα σωματεία τους οργανομενα, μαζικά και ταξικά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live