Έξαρση λαγοκέφαλων στην Κρήτη: “Το να περιοριστεί ο πληθυσμός των λαγόψαρων αυτή την ώρα δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο. Kαίγεται το σπίτι μας και αδιαφορούν όλοι”

Κανένα σχόλιο

Ο Πρόεδρος επαγγελματιών Αλιέων Μανώλης Μαντζαράκης μίλησε στον Politica 89.8 και την εκπομπή της Αντιγόνης Ανδρεάκη για το θέμα των λαγοκέφαλων αποκαλύπτοντας πως έχουν συμβεί πολλά περιστατικά επιθέσεων στην Κρήτη τα οποία αποκρύπτονται.

Ο κύριος Μαντζαράκης επισήμανε πως παρότι, εδώ και οκτώ χρόνια, έχει επισημάνει τα προβλήματα δεν έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για τον περιορισμό η εξάλειψη του λαγοκέφαλου στην Κρήτη.

Μάλιστα μιλώντας στον Politica 89,8 ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων αποκάλυψε πως “έχουν συμβεί τα περιστατικά με επιθέσεις λαγόψαρων στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Χερσονήσο, πριν δει το φως της δημοσιότητας το περιστατικό στην Κάρπαθο, αλλά αποκρύπτεται και για ευνόητους λόγους  δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα. Έχω δώσει ψάρια στο ΕΛΚΕΘΕ για να τα μελετήσει, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει υπεραλίευση όπως και στην Κύπρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  θα λυθεί το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα περιοριστεί”.

"Sponsored links"

Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά σε ότι έχει να κάνει την παρουσία των λαγοκέφαλων στα νερά της Κρήτης καθώς όπως δήλωσε “τα μαλάκια, τρώνε τα πάντα στο πέρασμα τους. Πολλοί συνάδελφοί μου ζουν αποκλειστικά από την αλιεία και αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα βιοπορισμού ως ψαράδες αλλά κανείς δεν νοιάζεται για εμάς”.

“Το να περιοριστεί ο πληθυσμός των λαγόψαρων αυτή την ώρα δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο, έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα, καίγεται το σπίτι μας και αδιαφορούν όλοι, γιατί και ο τουρισμός πλήττεται από αυτό και δεν ανησυχεί κανείς τα σπρώχνουν όλα κάτω από το χαλάκι” σημείωσε ο Μανώλης Μαντζαράκης.

politica.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις