“Έξυπνες στάσεις” και ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΚΤΕΛ

Κανένα σχόλιο

Στην ανάπτυξη των τηλεματικών υπηρεσιών διαχείρισης και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού προχωρά το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Μέσω του συστήματος θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σταθμάρχη να ελέγχει μέσα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή την κίνηση του λεωφορείου και πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, σε πραγματικό χρόνο. Το γραφείο κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ θα ελέγχει, επίσης, πού κινείται το λεωφορείο, σε ποια στάση φθάνει, αν σταμάτησε στη στάση, με πόση ταχύτητα κινείται και αν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού.

Εξάλλου, θα αναβαθμιστεί η ηλεκτρονική σελίδα του ΚΤΕΛ στο διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνεται για την ώρα άφιξης του λεωφορείου και να λαμβάνει ό,τι πληροφορίες θέλει, ενώ μέσω εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά θα υπάρχει και η δυνατότητα στον επιβάτη να βλέπει τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο από τη στάση που τον ενδιαφέρει.

"Sponsored links"

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος είναι πολλές και αφορούν:

  • Την επέκταση των «έξυπνων» στάσεων από 10 που είναι σήμερα, σε 21.
  • Στις “έξυπνες” στάσεις υπάρχει ηλεκτρονικός πίνακας που ενημερώνει τον επιβάτη για τον χρόνο άφιξης των λεωφορείων.
  • Επέκταση του δικτύου ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων από 16 που είναι σήμερα, σε 23.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γιάννης Καρτάκης, “στόχος της προσπάθειας είναι η βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του συγκοινωνιακού φορέα αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών”. Η προμήθεια του συστήματος, κόστους 978.000 ευρώ, θα γίνει με διεθνή δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου 2015 στα Χανιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις