Έρευνα: Ο κορωνοϊός προκαλεί καρδιακή δυσλειτουργία σε πάνω από 50% των ασθενών

Κανένα σχόλιο

Ο αναπληρωτής καθηγητής μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northumbria του Νιούκαστλ Δρ. Στέργιος Μόσχος έκανε αναφορά σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου που σίγουρα προκαλεί ανησυχία. Σύμφωνα με την έρευνα που συνυπογράφουν πολλοί γνωστοί ειδικοί επιστήμονες στο ζήτημα της αντιμετώπισης ιών, ο κορωνοϊός Covid-19 προκαλεί καρδιακή δυσλειτουργία σε πάνω από 50% των ασθενών, αλλά οι λόγοι της παθογένειας παραμένουν μη ξεκάθαροι.

“Η μόλυνση των καρδιομυοκυττάρων με τον κορωνοϊό αποκάλυψε ριζικές ζημιές στη δομή των κυττάρων”.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο:

"Sponsored links"

“Αυξανόμενα στοιχεία που προκύπτουν από κλινική έρευνα επαληθεύουν την εντύπωση ότι ο κορωνοϊός πλήττει μία σειρά όργανα, συμπεριλαμβανομένου της καρδιάς, του γαστροεντερικού συστήματος και των νεφρών. Πιο συγκεκριμένα, πολλαπλές ανεξάρτητες έρευνες ανακάλυψαν ότι ασθενείς με κορωνοϊό παρουσιάζουν συχνά σημαντικά ζημιά στο μυοκαρδιακό σύστημα ακόμα και αν δεν είχαν πριν κάποια καρδιακή ζημιά.

Το ανησυχητικό είναι ότι αυξημένη τροπονίνη βρίσκεται ακόμα και σε ελαφριές περιπτώσεις κορωνοϊού, ενώ μία πρόσφατη έρευνα παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των ασθενών που έχουν αναρρώσει, πααρουσιάζουν μειωμένη καρδιακή λειτουργία, αποτυπώνοντας την πιθανότητα καρδιακών προβλημάτων με μεγάλη διάρκεια.

Η αναγνώριση θεραπευτικών στρατηγικών για τον περιορισμό ή τη διαχείριση των βλαβών στο μυοκαρδιακό σύστημα σε ασθενεί με κορωνοϊό γίνεται δύσκολη λόγω της περιορισμένης κατανόησης των μηχανισμών με τους οποίος ο SARS COV-2 προκαλεί την καρδιακή ζημιά”.

Διαβάστε όλη την έρευνα πατώντας ΕΔΩ.

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις