22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Έρχεται εφαρμογή για τον κορωνοϊό – Θα ενημερώνει μέσω κινητού για τα μέτρα ανά περιοχή

Ημερομηνία:

Εφαρμογή στην οποία κάθε πολίτης θα πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής του ή της περιοχής στην οποία βρίσκεται και θα ενημερώνεται από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν αναπτύσσεται από συνεργαζόμενους φορείς όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε να μην υπάρχει σύγχυση στους πολίτες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα, έκτακτα ή σταθερά, που ισχύουν σε κάθε περιοχή ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «όλο το τελευταίο διάστημα ιδίως από τον Αύγουστο και μετά έχουμε συνεχή λήψη μέτρων προκειμένου να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως να υπάρχει σε ορισμένες περιοχές που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα μία σύγχυση. Για αυτό το λόγο αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να γνωρίζει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκεται». Καταλήγοντας ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την εφαρμογή. σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή σύγχυσης.

Πέτσας: Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό και το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdowns και δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική.

Σε ό,τι αφορά δήλωση της επικεφαλής της Πνευμολογικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία” Μίνας Γκάγκα ότι “θα φτάσουμε σύντομα σε σημείο που θα δεν προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς με κορονοϊό”, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για κορυφαία επιστήμονα και πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. «Προωθούμε ένα πλέγμα νέων ΜΕΘ, 40 επιπλέον αυτή την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 14 έχουν ήδη δοθεί», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι έρχονται και άλλες 236 από δωρεές.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Προσπαθούμε τις 565 ΜΕΘ που παραλάβαμε να τις φτάσουμε στις 1.200 στους επόμενες ένα με δύο μήνες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο και γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα και ζητάμε από όλους να τα τηρούν», τόνισε ενώ σημείωσε ότι ο άνθρωποι που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι κυρίως είτε ηλικιωμένοι είτε με υποκείμενα νοσήματα. «Να προσέχουν διπλά και μέσα στο σπίτι. Πολλά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά. Μεταφέρονται κυρίως από τα παιδιά τους, όχι τόσο από τα εγγόνια τους. Απευθύνουμε έκκληση για πολύ προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον», υπογράμμισε.

Από την επίσκεψη Πομπέο αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αυτό που έχει ειπωθεί πολλές φορές από αμερικανικής πλευράς, δηλαδή η έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σημείωσε πως θα συζητηθούν μία σειρά από θέματα στη συνεργασία που θα υπάρχει και στην Αθήνα και μετά στην Κρήτη και προσέθεσε ότι το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Ζητούμενο είναι με ποιους τρόπους θα ενεργοποιούνται πιθανές κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά αποκλιμάκωσης», προσέθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει “κλειδώσει” η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Άγκυρα, είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσει όταν πραγματικά “κλειδώσει”. «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε», συμπλήρωσε.

Για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, χθες, για την εξωτερική πολιτική, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε επικίνδυνη στάση. «Είναι άλλο τι λέει κανείς για θέματα εσωτερικής πολιτικής και άλλο τι λέμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μας ακούν φίλοι και αντίπαλοι. Πρέπει να προσέχει κανείς το τι λέει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας όσα συνολικά είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άλλαξε logo, αλλά δεν άλλαξε λόγο, παρέμεινε ο ίδιος και απαράλλαχτος». «Λαϊκισμός, ψέματα, εικονική πραγματικότητα», συνέχισε. Ειδικά για την οικονομία είπε πως όσα λέει ο κ. Τσίπρας δεν τα ακούει κανείς γιατί «έχει μηδέν αξιοπιστία». «Δεν μπορεί να υπόσχεται μέτρα που κοστίζουν πάνω από 42 δισ. ευρώ και να λέει ότι κοστίζουν 11 δισ.», ανέφερε προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν πίστευε αυτά που είπε για το χώρο της εργασίας θα έπρεπε να είχε ψηφίσει μόνο την τροπολογία για τις 100.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους.

Για τα ψέματα, είπε, υπάρχουν πολλές πτυχές, από την υγεία, την παιδεία μέχρι την πανδημία. «Δεν μπορεί να λέει για 15.000 προσλήψεις στην υγεία όταν πριν από λίγους μήνες μιλούσε για 4.000. Τώρα ανέβασε τα νούμερα γιατί έχομε φτάσει τις 6.800 και πλέον. Επειδή όντως η κυβέρνηση κάνει πολλά, πλειοδοτεί για να λέει περισσότερα», δήλωσε ενώ είπε μεταξύ άλλων ότι «πάει πολύ να μιλάει για τις τράπεζες όταν ο ίδιος τις έκλεισε με μια απόφασή του το 2015 κάτι που κόστισε 40 δισ. ευρώ εξαϋλώνοντας την περιουσία του Δημοσίου».

Για τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο κ. Πέτας είπε ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού είναι να δοθούν άμεσα. «Πόσο άμεσα θα το ακούσετε αύριο από τον ίδιο», προσέθεσε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...