15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έρχεται ταινία Thundercats (και δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε)

Ημερομηνία:

Eναι μια από τις πιο διάσημες σειρές animation που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Οι “Thundercats” (Θάντερκατς) από το 1985 (όταν έκαναν την πρεμιέρα τους) μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει διεθνώς ένα μεγάλο fan-base, το οποίο λαχταρά να δει τις περιπέτειες των αιλουροειδών υπερηρώων να μεταφέρονται σε κινηματογραφική ταινία.

Η Warner Brothers τελικά θα κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Όπως ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας “Godzilla vs. Kong” Adam Wingard θα αναλάβει επίσημα τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς των “Thundercats”. Η ταινία δεν θα είναι live-action όπως περίμεναν οι περισσότεροι αλλά CGI-animation και θα βασιστεί σε ένα σενάριο του David Coggeshall, το οποίο θα αναδιασκευάσει ο Wingard μαζί με τον Simon Barrett. Αρχικά την ταινία επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης βιντεοπαιχνιδιών Jerry O’Flaherty, ωστόσο υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και αποχώρησε.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Dan Lin (Rideback) and Roy Lee (Vertigo), οι οποίοι είχαν κάνει και την παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του Death Note (2017) που προβάλλεται από το Netflix.

Όπως σημειώνει το Deadline, Η ταινία θα έχει την κλασική σειρά κινουμένων σχεδίων ως αφετηρία αλλά ο Wingard σκοπεύει να το πάει σε μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Σε συνέντευξή του δήλωσε σχετικά: «Οι “Thundercats” έχουν ιδιαίτερα πλούσια μυθολογία. Οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Θέλω να κάνω μια ταινία που θα διατηρεί την αισθητική της δεκαετίας του ’80. Δεν θέλω να ανακαλύψουμε εκ νέου την εμφάνιση των ηρώων, θέλων να θυμίζουν τους “Thundercats”. Δεν θέλω να είναι live-action, ούτε θέλω να θυμίζει την ταινία “Cats” (..) Αυτό που θέλω είναι να κάνω μια ταινία που δεν έχετε ξαναδεί. Μια ταινία-υβρίδιο μς CGI που κατά κάποιο τρόπο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κινούμενων σχεδίων και CGI. Αυτό είναι το σημείο αφετηρίας.»

Oι “Thundercats” αναμένεται να είναι το επόμενο big franchise που θα στηρίξει η WB, οπότε ίσως μια live-action ταινία να μην είναι πολύ μακριά, εάν οι animation μεταφορές έχουν επιτυχία.

Ταινία Thundercats: Οι αποτυχημένες απόπειρες

Η κουβέντα για μια live action κινηματογραφική μεταφορά των “Thundercats” κρατά πολλά χρόνια: Τον Δεκέμβριο του 2008 οργίαζαν οι φήμες ότι ο Brad Pitt, o Hugh Jackman και ο Vin Diesel  είχαν κρυφά υπογράψει να υποδυθούν τους Lion-O, Tygra και Pathro σε μια κινηματογραφική μεταφορά των διάσημων αιλουροειδών. Τα σενάρια τελικώς απεδείχθησαν ευσεβής πόθος των θαυμαστών της σειράς.

Δέκα χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε ακουστεί ότι ο σκηνοθέτης Michael Bay (ο οποίος έχει καταπιαστεί με το να μεταφέρει όλες τις μεγάλες επιτυχημένες σειρές animation του ’80 σε ταινίες, βλέπε Transformers και Χελωνονιντζάκια) και ο ηθοποιός Ryan Reynolds (Deadpool) είχαν ξεκινήσει την παραγωγή των Thundercats. Ακουγόταν μάλιστα ότι είχε συμφωνηθεί να γυριστεί στο Abu Dhabi με budget στα 150 εκατ. δολάρια.

Έρχεται ταινία Thundercats (και δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε)

Ειναι γνωστό ότι ο Michael Bay χρόνια θέλει να κάνει μια ταινία “Thundercats” και είχε κυκλοφορήσει πως θα έχει μαζί του το team του Deadpool, δηλαδή εκτός από τον Reynolds και τους σεναριογράφους, Paul Wernick και Rhett Reese…

Τις φήμες διέψευσε ο ίδιος ο Reynolds μέσω tweet:

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, από επίσημες αναβιώσεις των “Thundercats” έχουν γίνει μόνο δύο νέες σειρές animation: Η πρώτη αναβίωση ήρθε το 2011 με τη σειρά “ThunderCats”, όπου οι χαρακτήρες ανασχεδιάστηκαν και είχαν αέρα… manga. Το εγχείρημα διήρκεσε μόλις μία σεζόν των 26 επεισοδίων. Η δεύτερη αναβίωση είναι το ντροπιαστικό κατά πολλούς “ThunderCats Roar” που έκανε πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου 2020. Δέχτηκε οργισμένες αντιδράσεις από τους φανατικούς θεατές της κλασικής σειράς δεδομένου έκανε τον κόσμο της Thundera χιουμοριστικό και τις περιπέτειες των Thundercats να θυμίζουν φαρσοκωμωδία. Όσο για τον σχεδιασμό των ηρώων, θύμιζε κάτι από το περιοδικό “Βαβούρα” (για όσους το θυμούνται).

Ποιοι είναι οι Thundercats

Οι “Thundercats” είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής της αμερικανικής Rankin/Bass Productions, ενώ τα κινούμενα σχέδια δημιούργησε η ιαπωνική Pacific Animation Corporation, (προκάτοχος του Studio Ghibli). Τα δικαιώματα διανομής αγόρασε το 1988 η Warner Bros..

Η σειρά προβλήθηκε από το 1985 μέχρι το 1989 και αποτελείται από 4 σεζόν, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130. Τα δύο πρώτα επεισόδια γυρίστηκαν με τη λογική τηλεταινίας.

"google ad"

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι Θάντερκατς είναι μία ομάδα ανθρωποειδών με αιλουροειδή χαρακτηριστικά από τον πλανήτη της Θαντέρα. Μετά την έκρηξη της Θαντέρα, οι Θάντερκατς φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη για να εγκατασταθούν, αλλά ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ. Κατά την επίθεση καταστρέφονται όλα τα σκάφη τβν ηρώων εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή βρίσκεται το ξίφος των οιωνών το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα, βασική πηγή δύναμης των Θάντερκατς. Ο Τζάγκα που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, Λάιονο, μπαίνουν σε χρονοκάψουλες για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει από γηρατειά (το πνεύμα του ωστόσο θα συνεχίσει να τους συντροφεύει στις περιπέτειές τους).

Οι Θάντερκατς τελικά φτάνουν στην Τρίτη Γη, πλην όμως ο χρόνος δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος σε σώμα ενήλικου. Ταυτόχρονα φτάνουν στην Τρίτη Γη και τα Μεταλλάγματα. Η έλευση των δύο αυτών φυλών στον πλανήτη δεν περνάει απαρατήρητη από τους υπόλοιπους κατοίκους και ιδιαίτερα από τον δαιμονικό Μάμρα (Μαμ-Ρα), μια μούμια-μάγος, ο οποίος με τη βοήθεια των Μεταλλαγμάτων και άλλων μοχθηρών δυνάμεων θα προσπαθήσει να καταστρέψει τους Θάντερκατς, ώστε να σταματήσει την κυριαρχία τους στην Τρίτη Γη.

Έρχεται ταινία Thundercats (και δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε)

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ