Έρχεται τσουνάμι μαζικών απολύσεων στη Γερμανία

Κανένα σχόλιο

Ιδιαίτερα δυσμενείς είναι οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στη γερμανική αγορά εργασίας. Σε πολλούς κλάδους της οικονομίας αναμένεται τους ερχόμενους μήνες «τσουνάμι απολύσεων».

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προοπτικές για τη γερμανική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε και δημοσίευσε τη Δευτέρα το οικονομικό ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, εκατοντάδες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων σχεδιάζουν να προχωρήσουν τους επόμενους μήνες σε χιλιάδες απολύσεις ή να μην παρατείνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. «Από δω και πέρα η κρίση αρχίζει να πλήττει την αγορά εργασίας», επισήμανε ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου σχετικές αποφάσεις έλαβαν τον Απρίλιο το 58% των επιχειρήσεων στην εστίαση, το 50% των ξενοδοχείων, το 43% των ταξιδιωτικών γραφείων και το 39% των επιχειρήσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 18% των επιχειρήσεων στη Γερμανία εν γένει φέρονται να έχουν προχωρήσει ήδη σε μείωση προσωπικού.

"Sponsored links"

Βάδη – Βυρτεμβέργη και Βαυαρία στο «μάτι του κυκλώνα»

Από την έρευνα προκύπτει ότι δεν πλήττονται όλες οι περιοχές της Γερμανίας στον ίδιο βαθμό. Μαζικές απολύσεις αναμένονται μεταξύ άλλων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, με το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνει ότι σχεδιάζει περικοπές θέσεων αλλά και στη Βαυαρία όπου το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 20%.

Εμφανώς λιγότερες περικοπές, αντίθετα, αναμένονται στα κρατίδια του Ζάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, με το 11% των επιχειρήσεων να ετοιμάζουν απολύσεις, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα του Ifo.

Πάντως ότι η τάση αυτή δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη στον αριθμό των πτωχεύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας ο αριθμός των «λουκέτων» υποχώρησε μάλιστα τον Απρίλιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι κατά 13%. Εντούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό οι επιχειρήσεις έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση κήρυξης πτώχευσης ενώ πολλές έχουν σταθεροποιηθεί χάρη στα κρατικά πακέτα βοήθειας.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις