ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
31/10/2020 - Νικόλαος Κακαβελάκης, ο Χανιώτης ιερέας που δέχθηκε την επίθεση στη Γαλλία
31/10/2020 - Έσπασε το «φραγμα» των 2.000 κρουσμάτων, 26 κρούσματα στην Κρήτη, 8 στα Χανιά
31/10/2020 - Με αρκετή συμμετοχή η “πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων” στα Χανιά | Φωτός
31/10/2020 - Όλα τα διαστρεβλωμένα επιστημονικά δεδομένα στο viral βίντεο του Γρηγόρη Πετράκου σχετικά με την πανδημία της COVID-19
31/10/2020 - Τι αλλάζει από την Τρίτη στην Κρήτη με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
31/10/2020 - Η Ρωσία θα στηρίξει την Αρμενία αν «απειληθεί το έδαφος της»
31/10/2020 - Δυσοίωνη επιστημονική εκτίμηση: Μέχρι το 2022 θα ζούμε με μάσκα, έστω και περιστασιακά
31/10/2020 - Κίσσαμος: Κλείνει παιδικός σταθμός λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
31/10/2020 - ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία του ΣΕΚ – Απείλησαν με επίδειξη όπλου δημοσιογράφο
31/10/2020 - «Επιτέλους, προσλαμβάνονται οδηγοί στην ΟΣΥ»
31/10/2020 - “Αλληλεγγύη στις καταλήψεις” με τη βία;
31/10/2020 - Αντίο στον θρυλικό Σον Κόνερι | Φωτός+Βίντεο
31/10/2020 - Έρχεται επισήμως το 10ωρο εργασίας
31/10/2020 - Μια απάντηση στα “σφάλματα λογικής” στο βίντεο του Γρηγόρη Πετράκου
31/10/2020 - ΚΝΕ για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: “Προβοκάτορες, που λειτουργούν ως χορηγοί της καταστολής”
31/10/2020 - ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης: Ταμπέλες κρεμούσαν οι ναζί στους Εβραίους και στους αντάρτες
31/10/2020 - Προς νέο καθολικό lockdown οδεύει η Βρετανία
31/10/2020 - Aρχαίο απολίθωμα ονομάστηκε προς τιμήν του Σάκη Τόλη των Rotting Christ
31/10/2020 - Αυτά είναι τα 9 μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων -Ποιοι δικαιούνται 534 ευρώ το μήνα
31/10/2020 - Σηκωτό πήραν από την ιταλική Βουλή αρνητή της μάσκας βουλευτή του Μπερλουσκόνι | Βίντεο
Αγώνας της Κρήτης

Έρχονται ρυθμίσεις χρεών στην εφορία – Αναβίωση προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία

Κανένα σχόλιο

Ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και αφορά σε όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η βασική ρύθμιση που παρουσιάστηκε προβλέπει διευκόλυνση για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουνίου 2020.

Μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις προβλέπουν αναβίωση προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία.

"Sponsored links"

Η βασική ρύθμιση που παρουσιάστηκε προβλέπει διευκόλυνση για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουνίου 2020.

Μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις προβλέπουν αναβίωση προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης:

1ον. Νέα ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2020.  Θεσμοθετείται μια νέα ρύθμιση, η οποία αφορά όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού και δίνει τη δυνατότητα να εντάξουν σε αυτή όλες τις αρρύθμιστες οφειλές τους προς τη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

2ον. Αναβίωση της προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την έχασαν το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020. 

Όλοι όσοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και έχασαν, για οποιονδήποτε λόγο ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Οκτώβριο του 2020. Η ρύθμιση αυτή αναβιώνει με όλα τα ευεργετήματά της και οι δόσεις που δεν κατέβαλαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση. Επίσης, όλοι όσοι έχασαν τη ρύθμισή τους από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά, και στους οποίους απαγορεύεται να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους, αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

3ον. Ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 μηνιαίες δόσεις, με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

«Από τον περασμένο Μάρτιο, η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, εφαρμόζοντας ένα συνεκτικό, αλλά ταυτόχρονα δυναμικό σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, έδωσε εξαρχής, και εν συνεχεία παρέτεινε, τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, ώστε πολίτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης να πάρουν “ανάσα” για μεγάλο χρονικό διάστημα και να βοηθηθούν, έτσι ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

"Sponsored links"

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας βαθιά επίγνωση των δυσκολιών που προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία, ανακοινώνει σήμερα ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών, με το οποίο το κράτος τείνει “χείρα βοηθείας” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρέχοντας πολύ σημαντικές διευκολύνσεις για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

reader.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα