25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έτοιμη τον Μάρτιο η πεντάστερη επένδυση της Thomas Cook στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου Casa Cook, κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 232 κλινών (120 δωμάτια), στη Νέα Κυδωνία στα Χανιά, προχώρησε η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η μονάδα, ιδιοκτησίας της εταιρείας “ΛΗΔΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.” εντάσσεται στο “χαρτοφυλάκιο” του βρετανικού tour operator Thomas Cook και σύμφωνα με το προγραμματισμό αναμένεται να είναι έτοιμη το Μάιο του 2019.

Πρόκειται για μια από τις συνολικά 20 ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσει η Thomas Cook έως το τέλος του 2019, εκ των οποίων τέσσερις βρίσκονται στην Ελλάδα, έξι στην Ισπανία, και τρεις στην Τουρκία. Εκτός από το Casa Cook στα Χανιά έχει δρομολογηθεί ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 63 δωματίων στο Τιγκάκι της Κω, ένα καινούργιο ξενοδοχείο 250 δωματίων επίσης στην Κω και το SunConnect Cyprotel Φαληράκι, ένα οικογενειακό θέρετρο 356 δωματίων με aquapark στη Ρόδο. Ο tour operator είχε προχωρήσει πέρσι σε επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική τουριστική αγορά, σημειώνοντας αύξηση ύψους 22% από το 2016.

Όπως αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της επένδυσης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διασπαστεί σε ξεχωριστά κτίρια σε διάφορους τύπους μορφολογίας κτιρίων. Τα κτίρια θα είναι κυρίως ισόγεια, κάποια διώροφα ή υπόγεια. Επίσης θα υπάρχουν τρεις πισίνες κοινόχρηστες αλλά και 80 ιδιωτικές (δωματίων).

Προβλέπονται ακόμη ένα κτίρια υποδοχής, κτίριο κέντρου αναζωογόνησης, κτίριο yoga, παιδότοπος, εστιατόριο, κατάστημα αποδυτήρια/WC, βοηθητικοί χώροι και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Κύριο χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του συγκροτήματος είναι η δημιουργία ενός μικρού οικισμού κατοικιών – δωματίων με ανεξάρτητες αυλές η κάθε μία.

Το νέο απόκτημα της Thomas Cook κατασκευάζεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 38.384 τ.μ. Έχει εκδοθεί ήδη άδεια δόμησης της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Χανίων (για ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος – 76 κλινών, το οποίο έχει ήδη υπαχθεί σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) που είναι σε ισχύ. Επί αυτής έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί επέκταση των αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων έτσι ώστε η συνολική δυναμικότητα να φτάσει τις 232 κλίνες.

Σημειώνεται πως ο tour operator -που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά την TUI- δραστηριοποιείται σήμερα σε 14 ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Σκιάθο, Ζάκυνθο κ.ά), ενώ την τελευταία διετία, λόγω της ανόδου του τουριστικής ζήτησης, πρόσθεσε 34 αεροπορικά δρομολόγια προς την Ελλάδα από ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Στα τρία ιδιόκτητα ξενοδοχεία που λειτουργεί, στις υπηρεσίες εισερχόμενου τουρισμού και στο εμπορικό τμήμα απασχολεί στην ελληνική αγορά 1.050 άτομα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ