Έφυγε από τη ζωή η Χαρούλα Μυλωνάκη

Κανένα σχόλιο

Απεβίωσε η γιατρός και αυτοδιοικητικός Χαρούλα Μυλωνάκη το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 68 ετών μετά από τετραετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Χαρούλα Μυλωνάκη είχε πλούσια δράση στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου ενώ υπήρξε και γιατρός παθολόγος διατελώντας μάλιστα και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων καθώς και υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου.

Διατέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος κατά την περίοδο 1994 – 1998 και 1998 – 2002, και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Χανίων από 2002 και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ για 7 συναπτά έτη (2003 – 2010), Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρεθιανών και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων την τετραετία 1998 – 2002.

"Sponsored links"

Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Γλυκιά Ζωή», μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, μέλος του EASD (European Association for the study of Diabetes), μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, μέλος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρίας, μέλος στη χρήση εφαρμογής «Ηλεκτρονική Κάρτα παρακολούθησης Διαβητικών Ασθενών», μέλος του club ινσουλίνης

Η κηδεια της Χαρούλας Μυλωνάκη θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο εξαιτίας των μέτρων προστασίας που υπάρχουν ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού στο χωριό Χαιρεθιανά του Δήμου Κισάμου απ’ όπου και καταγόταν.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων Π. Σημανδηράκη για την απώλεια της Θ. Μυλωνάκη

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια της Θεοχαρούλας (Χαρούλας) Μυλωνάκη, εκφράζει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε γραπτή δήλωσή του:

«Βαθιά θλίψη μας προκαλεί η απώλεια της Χαρούλας Μυλωνάκη, ενός ανθρώπου, που προσέφερε σημαντικό έργο στην κοινωνία ως ιατρός και άνθρωπος με μακρά παρουσία στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπήρξε πρόσωπο με άριστη γνώση του αντικειμένου της, εξαιρετική παρουσία στα κοινά, που διακρινόταν για το ήθος, την εργατικότητα, την αφοσίωση και την αγάπη της για τα Χανιά.

Παθολόγος, Δ/ντρια της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ., Υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, Νομαρχιακή Σύμβουλος, Δημοτική Σύμβουλος επί σειρά ετών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) είναι μερικές μόνο από τις ιδιότητες, στις οποίες είχε διακριθεί η εξαίρετη συντοπίτισσα μας. Περισσότερο όμως η εκλιπούσα χαρακτηριζόταν από την προσήνεια της, την καταδεκτικότητα, την ευγενική και φιλική της διάθεση προς όλους, χαρακτηριστικά, που την έκαναν ιδιαιτέρως αγαπητή.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου εκφράζω στους οικείους της τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια».

Αρ. Παπαδογιάννης: «Αντίο» στην Χαρούλα μας στην δική μου Χαρά…

"Sponsored links"

Με αφορμή το θάνατο της Ιατρού τέως Δημοτικής Συμβούλου, αλλά και ιδρυτικού στελέχους του συνδυασμού του Χαρούλας Μυλωνάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Απάντηση… τα Χανιά μας» Άρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στη ζωή, γνωρίζεις ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς, αντιλαμβάνεσαι πως ενώ δεν σε ενώνει μέχρι εκείνη την στιγμή κάτι, κανένας δεσμός αίματος, θα «ενωθείς» μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής σου, μ’ έναν τρόπο μοναδικό.

Με την Χαρούλα Μυλωνάκη, την δική μας Χαρούλα, την αγαπημένη μου Χαρούλα, η σχέση μας, ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ως φιλική αλλά πολύ γρήγορα,  εξελίχθηκε σε στενά οικογενειακή.

Η Χαρούλα ήταν μέλος της οικογένειας μου και είναι πραγματικά αβάσταχτο για εμένα αυτή την ώρα, να τακτοποιήσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και να διαχειριστώ το νέο δεδομένο που δημιουργεί, η απουσία της.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αγωνιζόταν με εκείνο το ανεξάντλητο πείσμα της. Εκεί που η υγεία της επιδεινώνονταν, εκείνη έλεγε μέσα της, «δεν θα πέσω, κι αν πέσω θα σηκωθώ ξανά, και ξανά…».

Μας γέμιζε όλους με δύναμη, όταν μας κοίταζε με το πεντακάθαρο και διαπεραστικό της βλέμμα, που έσπαγε την σιωπή ακόμη και των πιο δύσκολων στιγμών της… Όλα αυτά μέχρι και σήμερα που έσυρε την άγκυρα, για το… μεγάλο της ταξίδι.

Η Χαρούλα Μυλωνάκη ήταν μια πραγματική αγωνίστρια με σκέψη διαλεκτική, με αυτοθυσία απέραντη, με ανιδιοτέλεια ανυπέρβλητη, με καρδιά όμως μικρού παιδιού.

Ως γιατρός του νοσοκομείου Χανίων – και Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής κλινικής –  κόσμησε την επιστήμη της και αγαπήθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους, που της έλεγαν μέσα από την καρδιά τους «ευχαριστώ» όταν εκείνη, τους απάλυνε τον πόνο δίνοντας τους λύση στα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας τους.

Υπηρέτησε τις θέσεις ευθύνης που της ανατέθηκαν, όχι στερεοτυπικά αλλά με πάθος και με την δύναμη της καρδιάς της, όπως έκανε με οτιδήποτε αγαπούσε και καταπιάνονταν. Ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, από την θέση της Νομαρχιακής και Δημοτικής Συμβούλου, αλλά και της προέδρου της πρωτοπόρας ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α.και του Δ.Σ.Χανίων, η Χαρούλα ήταν ακούραστη και ανεξάντλητη , ήξερε να κερδίζει χωρίς να το διεκδικεί, τον σεβασμό όλων.

Η Χαρούλα,  ήταν για πολλά χρόνια η πιο στενή μου συνεργάτιδα. Ο άνθρωπος που «σημάδεψε» όσο λίγοιτην δική μου πορεία στην αυτοδιοίκηση και  μοιραστήκαμε επί σειρά ετών,  τα ίδια όνειρα αλλά και τις ίδιες ανησυχίες για τον τόπο μας.

Στην διαδρομή της, πορεύτηκε χωρίς λοξά πατήματα, επιλέγοντας συνειδητά τον «δύσκολο» δρόμο και κατάφερε ν’ αφήσειπίσω της έργο μετρήσιμο αλλά και το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα, στην πόλη μας, τα Χανιά μας που τόσο αγαπήσαμε.

Ο Μάρτιος στάθηκε ο μήνας ο σκληρός. Στον αγαπημένο σου σύζυγο Λευτέρη θα μένει η ζεστασιά και η περηφάνεια της παρουσίας σου, η εντιμότητα και οι ηθικές βάσεις του παραδείγματός σου με τις οποίες αγκαλιά πορευτήκατε.

Σε όλους εμάς αλλά και σ’ εμένα προσωπικά θα κατέχεις για πάντα εκείνο το κομμάτι της καρδιάς μου που κατέκτησες, χωρίς καν να το προσπαθήσεις

Αντίο Χαρούλα…»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι:

Ο Συνδυασμός  “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας” με δεδομένο των περιορισμών που επιβάλλουν τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι πολλές  Χανιώτισσες και πολλοί Χανιώτες θα ήθελαν να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη μας Χαρούλα, αλλά δεν μπορούν, θα φέρει σχετική  πρόταση στο Δ.Σ.Χανίων, σε χρόνο που θα αποφασιστεί και μετά την άρση των παραπάνω περιορισμών, να διοργανωθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Χαρούλα Μυλωνάκη, ανοικτής προς το κοινό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις