16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έχει πυρομανείς ο Δημος Πλατανιά;: Φωτιές τώρα και στο Κολυμπάρι! | Φωτός

Ημερομηνία:

Τις πλημμύρες στον Δήμο Πλατανιά, ακολουθούνε οι φωτιές.

Αφού κάψανε ότι μπορούσανε να κάψουνε σε Ταυρωνίτη και Πλατανιά, αφήνωντας πίσω τους αποκαϊδια από καλάμια, ξύλα, πλαστικά, και κάθε λογής σκουπίδια τώρα συνεχίζουν το έργο τους και αλλού, στις παραλίες προς Κολυμπάρι!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι παραλίες στο Κολυμπάρι είναι και αυτές γεμάτες καπνούς.

Όλα αυτά ενώ δεν έχουν σβήσει καλά – καλά οι φωτιές από Ταυρωνίτη έως Πλατανιά αφού ανά σημεία ακόμη καπνίζουν.

Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, η κατάσταση για όσα σπίτια ήταν κοντά στις παραλίες ήταν απελπιστική αφού ντουμάνιαζαν δημιουργώντας προβλήματα ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά αλλά και σε ηλικιωμένους.

"google ad"

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται ένα σκηνικό που παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη και όχι σε τόπο που έρχονται από όλο τον κόσμο για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Άραγε, στον Δήμο Πλατανιά, δε μπορούσαν να βρουν κάποια καλύτερη λύση;

Και αν τα μηχανήματα του Δήμου έπρεπε πρώτα να χρησιμοποιηθούν σε άλλες περιοχές που υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη, δε μπορούσαν οι εργασίες στις παραλίες να γίνουν με το πέρασμα λίγων ημερών; Γιατί τόση βιασύνη;

Τι είδους διαδικασία θα χρειαστεί για να καθαριστούν οι παραλίες από τα κάθε λογής καμμένα σκουπίδια που βρίσκονται σε κάθε σημείο τους; Και ποιο θα είναι το κόστος;

Βεβαίως, η εικόνα της παραλίας δεν έχει αλλάξει μόνο από τις φωτιές αλλά και από τις πλημμύρες αφού το τοπίο, ιδιαίτερα στο σημείο που εκβάλλει ο ποταμός Ιαρδανος, είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν, όπως μας είπαν και κάτοικοι της περιοχής.

Μας είπαν βεβαίως και άλλα πράγματα. Πως για κάποιες υπηρεσίες, ο ποταμός δεν είναι παρά… χείμαρρος!

Ο… χείμαρρος Ταυρωνίτης

Όπως μας καταγγέλθηκε, είχαν γίνει στο παρελθόν αναφορές για καταπατήσεις στις όχθες του ποταμού όμως αφού παραπέμφθηκαν από τη μία υπηρεσία στην άλλη, τελικώς από κάποια υπηρεσία μετά από αρκετή προσπάθεια είπαν πώς δε μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες γιατί ο Ιάρδανος “δεν είναι ποταμός αλλά… χείμαρρος”.

Ο χείμαρρος τελικώς αποδείχτηκε ορμητικός, παρέσυρε περιουσίες (κάποιες παράνομα πάνω στις όχθες του) και έφτασε μέχρι τη θάλασσα γεμίζοντας την παραλία μέχρι και με δέντρα.

Αυτά, τα οποία με την έγκριση του Δήμου, εθελοντές τους έβαλαν φωτιά.

Ένα απέραντο μπάχαλο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...