Έως το 2020 σε πλήρη λειτουργία το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων – Υπογράφηκε η ένταση στο ΕΣΠΑ για έργα προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ

Κανένα σχόλιο

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠ Κρήτη 2014-2020) του έργου «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η υπογραφή της σύμβασης αλλά και η ανακοίνωση του έργου προϋπολογισμού 3.300.000 € από τον Περιφερειάρχη έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία της Γεν. Γραμμ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Δημήτρη Μιχελογιάννη, του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, των Περιφερειακών Συμβούλων Τάσου Κουρουπάκη, Όλγας Λεβάκη, Μανόλη Σταματάκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, της Διευθύντριας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένης Παπαδοπούλου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Στο πλαίσιο του έργου, όπως ανέφεραν  ο κ. Αρναουτάκης αλλά και η κ. Βλαζάκη, θα οργανωθεί η μόνιμη έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανιών προκειμένου να μπορέσει να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα, θα συντηρηθούν και μετεγκατασταθούν οι  συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από το κτίριο του Καθολικού της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου όπου στεγάζονται σήμερα, στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Στον  εκθεσιακό χώρο θα τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός βάση της εγκεκριμένης μουσιολογικής μελέτης. Θα  παραχθεί και τοποθετηθεί εποπτικό υλικό, οπτικοακουστικά συστήματα  , ψηφιακές, διαδραστικές εφαρμογές κλπ.

"Sponsored links"

Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου για τα Χανιά και την Κρήτη που θα αποτελέσει ένα ισχυρό πόλο πολιτισμού και θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και θα έλξη τον ποιοτικό τουρισμό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα μεριμνήσει και για τον περιβάλλοντα χώρο του έργου και ευχαρίστησε για την συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Στην σημαντικότητα επίσης του έργου για τα Χανιά και τον πολιτισμό του τόπου αναφέρθηκε σε δηλώσεις της, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία  Βλαζάκη η οποία και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την στήριξη του. «Σε λίγα χρόνια τα Χανιά θα είναι περήφανα για αυτό το έργο που θα είναι σημαντικός πόλος πολιτισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι στο νέο μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται εκτός των άλλων και περιοδικές εκθέσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today