Μ’ έναν «σμπάρο» κάμποσα… τρυγόνια!

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

Και λαγούς με …πετραχήλια επιτυγχάνουν οι Περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα, που «βομβαρδίζουν» τα ΜΜΕ (κυρίως τα ηλεκτρονικά) με διαφημίσεις για «τα έργα που γίνονται» στην Περιφέρειά τους και για «τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της». (Ως να μην είναι ολόκληρη η Ελλάδα γεμάτη με ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές). Πρώτον, αυτές τις διαφημίσεις τις πληρώνουν τα διάφορα ΚΠΕ (εν προκειμένω το Γ’ και το Δ’) ή έστω κρατικά χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, διότι ως γνωστόν, η παρούσα Κυβέρνηση διατηρεί μετά μανίας τους Περιφερειάρχες διορισμένα κρατικά όργανα για να διαχειρίζονται τον κρατικό κορβανά και να ασκούν κυβερνητική (στενά) πολιτική.

"Sponsored links"

Δεύτερον, είναι γνωστά πια τα «έργα πνοής» τα οποία «αλλάζουν» την φυσιογνωμία της κάθε Περιφέρειας. Τα περισσότερα είναι μικρά «διαχειριστικά» εργάκια.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το νομό Χανίων:

Πόσα χρόνια ακούμε ότι πρέπει να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που να συνδέει τον βόρειο οδικό άξονα με το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»; Αντ’ αυτού υπάρχει ένα άθλιο σχεδόν «μονοπάτι» με επικίνδυνες στροφές και πλάτος που σε κάποια σημεία είναι γύρω στα… 5 – 6 μέτρα! Ευτυχώς που μπήκε πριν από 2 – 3 χρόνια ένας υποφερτός ασφαλτοτάπητας, αλλά κι αυτός έχει αρχίσει να καταστρέφεται. (Παλαιότερα, τα επισκευαστικά «μπαλώματα» ήταν συχνότερα, διότι περνούσε ο τότε πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ή θα περνούσε με τη συνοδεία του ο προσκεκλημένος του… κ. Τζ. Μπους (ο πρεσβύτερος)!…

Πού είναι ο βιολογικός καθαρισμός της Γεωργιούπολης και του πλήθους των ξενοδοχείων που εκτείνονται στην παραλία αυτή μέχρι την περιοχή που περιλαμβάνει ο δήμος Λάππας; Όποιος έχει την ατυχία να διέλθει (έστω και με μεγάλη ταχύτητα) από την περιοχή κατά τις πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες, αντιλαμβάνεται έντονα το «εύοσμον νέφος» που πλανάται στην περιοχή.

Κι ας πρόκειται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της Κρήτης. Που είναι ο «χιλιοτραγουδισμένος» Νότιος Οδικός Άξονας; Κι ας είναι ασύγκριτα περισσότερες οι ομορφιές της Κρήτης στα νότια παράλιά της… Αυτά, για ν’ αρκεσθούμε μόνο στην οδική ανάπτυξη του τόπου μας. Ωστόσο, τα διαφημιστικά «σμπάρα» των Περιφερειαρχών είναι άσφαιρες μπαλωθιές στο γάμο του Καραγκιόζη!

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις