Καταγγέλλεται η στάση του Δημάρχου Μ. Κεμεσίδη για προσπάθεια εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας — Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας γηπέδου τένις στην περιοχή Κουμπέ του Δ.Δ. Νεροκούρου. Δημιουργούνται όμως τα εξής δύο ζητήματα:

1) Η δημιουργία club τένις στην περιοχή στο οποίο θα υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα (είσοδος 4 ευρώ για κάθε ώρα, δραστηριότητα πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο) είναι ενάντια στα πραγματικά δικαιώματα και συμφέροντα του λαού του Δήμου και των γύρω περιοχών αφού θα έχουν δικαίωμα χρήσης του χώρου μόνο όσοι έχουν και την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα.

"Sponsored links"

2) Στο χώρο αυτό γίνονται τα τελευταία 6 χρόνια προπονήσεις από αθλητές ρίψεων, κυρίως σφυροβολίας και ο χώρος αυτός είναι μοναδικός στο Νομό, οπότε αν γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου οι αθλητές θα μείνουν χωρίς προπονητικό χώρο. Σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι τα αθλητικά σωματεία που προπονούν τους αθλητές δεν απαιτούν κανένα αντίτιμο από αυτούς. Ακόμη το επίπεδο των ομάδων είναι αρκετά υψηλό αφού έχουν πετύχει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι το οποίο μας δείχνει πως δεν είναι απαραίτητη η στήριξη από πολυεθνικές για να διακριθούν στο χώρο του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Μ. Κεμεσίδης αναμασώντας την επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές πως είναι ευπρόσδεκτο στο Δήμο μόνο ό,τι θα αποφέρει κέρδος ενώ οτιδήποτε άλλο το πετάει στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου και της προέδρου του ΔΣ Σαρικάκη Γεωργίας που με τραμπούκικο τρόπο απαγόρευσαν σε εκπροσώπους της ΔΑΣ να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα. Η εμμονή του Δημάρχου να μην γίνεται αντιπαράθεση μέσα στο ΔΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα σημαίνει ότι κρύβει και κάτι άλλο πέρα από το «αριστούργημα» που όπως έλεγε επανελλημένα ότι θέλει να δημιουργήσει για τον τόπο. Όποιος φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση τότε κάτι κρύβει από το λαό!

Για εμάς σαν Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία οι αθλητικοί χώροι και γενικότερα οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί σε όλο το λαό. Απαντώντας στην επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής για ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής λέμε ξεκάθαρα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάπτυξη δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο στον οποίο επιχειρηματικοί κύκλοι θα ξεζουμίζουν τους αθλητές και τους δημότες που θα επιθυμούν να αθληθούν και να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις, αυτό είναι οπισθοδρόμηση.

Ανάπτυξη για το συμφέρον του λαού είναι να υπάρχουν αρκετοί και ανοιχτοί χώροι έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να αθλείται δωρεάν σε όποια άθλημα επιθυμεί. Απαιτούμε την άμεση αξιοποίηση του χώρου με τη δημιουργία των απαιτούμενων ανοιχτών και κλειστών εγκαταστάσεων.

Είμαστε κάθετα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και στην επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτόν. Στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και καλούμε τους αθλητικούς συλλόγους να παλέψουν μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς αγωνιστικούς φορείς για μαζικό λαϊκό αθλητισμό στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις