Έκθεση παλιάς Μοτοσικλέτας και Ζωγραφικής “2 τροχοί, ένα σώμα”

Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2008” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση, ο Σύνδεσμος Μοτοσικλέτας Χανίων θα πραγματοποιήσει Έκθεση Παλιάς Μοτοσικλέτας και Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κωστούλα με τίτλο “2 τροχοί, ένα σώμα”, στο Παλιό Τελωνείο 20-30 Αυγούστου 2008. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008, ώρα 21.00, Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης : 15.00 – 01.00

Ο Σύνδεσμος Μοτοσικλέτας Χανίων ιδρύθηκε το 1999 και από τότε είναι πάντα παρόν στα δρώμενα της πόλης μας. Εκδρομές, εκθέσεις κάθε δύο χρόνια. Επίσης λαμβάνει μέρος σε αρκετά ράλι, όπως εκείνο της Αττικής που γίνεται κάθε χρόνο , ενώ έχει λάβει μέρος ως συνδιοργανωτής, μαζί με τη Λέσχη Κλασικής Μοτοσικλέτας Αθηνών, στο Classic Endurance rally το οποίο έγινε στην πόλη μας το Μάρτιο του 2008.

"Sponsored links"

«2 τροχοί, ένα σώμα»

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κωστούλα στο Παλιό Τελωνείο – Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Clip Αναβάτης και μηχανή, ένα σώμα. Την ένταση που αισθάνεται ο οδηγός πάνω στους δύο τροχούς, την αίσθηση ελευθερίας που νιώθει να διαπερνάει τον ίδιο και την μηχανή του αποτυπώνει στην ατομική του έκθεση ο Κώστας Κωοτούλας. Πενήντα περίπου έργα ζωγραφικής με κύριο θέμα την μοτοσικλέτα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στα Χανιά από 20-30 Αυγούστου 2008 στο Παλιό Τελωνείο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, μαζί με την παρουσίαση “ΠΑΛΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ” της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008, ώρα 21.00, Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης : 15.00 – 01.00

Αχώριστοι σύντροφοι και μοναδικοί πρωταγωνιστές στα έργα ο οδηγός και η μηχανή του, ζωγραφισμένοι με σπάτουλα σε ανάγλυφες επιφάνειες με λάδια και ακρυλικά χρώματα. Το τοπίο έχει αντικατασταθεί από ένα δυναμικό φόντο χρωμάτων σε μια ελεύθερη απόδοση της αίσθησης της αδρεναλίνη, της μέθης της ταχύτητας. Η λατρεία του οδηγού, του ζωγράφου για τη μηχανή διακατέχει κάθε έργο έχοντας αποδοθεί με λεπτομερή, φωτορεαλιστική ή και πιο αφηρημένη τεχνική. Τα λόγια του ίδιου του ζωγράφου έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μακρόχρονη σχέση με τη μηχανή του που γίνεται ορατή με την πρώτη ματιά στα έργα του. «Πολλά βράδια, μετά από ατελείωτες ώρες ζωγραφικής, μελετούσα πάνω από βιβλία εικόνες μηχανών.

Copy of Clip Τον κάθε κύλινδρο, το κάθε ίχνος στην ρόδα, την κάθε λεπτομέρεια. Κάθε βράδυ έδινα υπόσχεση στον εαυτό μου ότι από αύριο δεν θα ασχοληθώ με μηχανές, για να την ξεχάσω το πρωί και να χαθώ πάλι στους κυλίνδρους και τις ρόδες.» Στα έργα που παρουσιάζονται απεικονίζονται στιγμές αγώνα, συλλεκτικές μηχανές όλων των τύπων, αλλά και φόρμουλες σε αγώνες. Ο Κώστας Κωστοϋλας ζωγραφίζει εδώ και 30 χρόνια, μετά από βασικά μαθήματα σε σχολή ζωγραφικής στο Ντύσελντοφ, φοιτητής ακόμα, αλλά πάντα περιστασιακός εραστής που με πάθος κάποιες στιγμές συναντά την ερωμένη του. Η αγάπη του για τη ζωγραφική και η επιμονή των φίλων και του συνεργάτη – δασκάλου του Πέτρου Παπαλόπουλου τον έπεισαν να δείξει στο κοινό την τελευταία του δουλειά.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις